fbpx
ISH 2019

Nieuw basistoestel voor Vaillant

Vaillant komt dit najaar met een opvolger voor haar ecoTEC classic. De Duitse ketelfabrikant toonde op de ISH voor het eerst de ecoTEC pure aan pers en publiek. De cv-ketel wordt het nieuwe basistoestel van Vaillant voor de onderkant van de particuliere markt, en komt in vermogens van 18, 23 en 28 kW met respectievelijk de tapwaterlabels CW 3, 4 en 5 op de markt.

Opbouw

Het toestel maakt gebruik van de bestaande rvs warmtewisselaar en platenwisselaar van Vaillant, en een hydroblok van metaal en composiet. Groot verschil met de Classic is de opbouw van het toestel. Bij het nieuwe toestel is meer techniek geïntegreerd in het toestel en zijn de componenten beter bereikbaar voor onderhoud. De verticale aansluitingen en installatiecomponenten als overstortventiel, aftapkraan, rookgasadapter met meetpunten en automatische ontluchter zitten in het toestel. Optie is een geïntegreerd expansievat.

Nieuw is ook het veiligheidssifon, dat voorkomt dat rookgassen via het sifon het toestel verlaten, ook al staat het sifon droog. Voor tapwater heeft het toestel een warmestartfunctie, die de wachttijd voor warm water vermindert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.