fbpx
Nieuws

Nieuw trainingscentrum voor ATAG

De ATAG ComfortHub is het nieuwe trainings- en belevingscentrum van ATAG Verwarming in Lichtenvoorde. Met de centrum vergroot het bedrijf haar opleidingscapaciteit tot 2000 monteurs per jaar.

Video-impressie onderaan dit artikel.

In tegenstelling tot de bestaande trainingsruimte, die hoofdzakelijk op cv-ketels is gebaseerd, richt de nieuwe ruimte zich voornamelijk op de hybride, volledig elektrische en ventilatiewarmtepompen die ATAG in de Nederlandse markt voert. De ruimte bestaat uit een showroom en een trainingsgedeelte. In de trainingsruimte zijn 7 werkende systemen actief waar monteurs aan kunnen sleutelen.

Warmtepompen

ATAG Verwarming is in Nederland vooral bekend van de cv-ketels, maar heeft inmiddels ook een groot warmtepompprogramma. Het bedrijf heeft inmiddels een monoblock- en split (hybride) warmtepomp op de markt en een lijn warmtepompboilers die ventilatielucht als bron hebben. ATAG maakt onderdeel uit van de Italiaanse Ariston Groep, waar inmiddels ook Wolf en Brink onderdeel van uit maken.

Nieuwe technieken: kennis nodig

“Met de opening van de ATAG ComtfortHub als springplank naar het nieuwe verwarmen laten we zien dat we onze rol als een van de vooraanstaande spelers op de Nederlandse verwarmingsmarkt serieus nemen”, zegt Rob Maassen, countrymanager van ATAG Verwarming. “We hebben te maken met talloze uitdagingen. Denk aan tekorten in materiaal, schaarste als het gaat om installateurs en andere goede vakmensen, en het feit dat mensen te maken krijgen met relatief nieuwe, technologie.

Nieuw dealernetwerk

Voor de warmtepompinstallateur komt ATAG met een nieuw dealerprogramma, naast het bestaande dealerschap voor cv-ketels, de Select Dealers. De ATAG Greendealers krijgen training en ondersteuning bij inbedrijfstelling, inregelen en service, en kunnen gebruik maken van de diensten van de fabrikant op het gebied van beheer op afstand. Hierbij kan ATAG fysiek hulp bieden bij inbedrijfstellingen, het optimaliseren van parameters en rapportages leveren over de prestaties van de gekoppelde systemen. Deze ATAG Comfortdiensten worden aangeboden in een abonnementsmodel. Met het nieuwe digitale platform ATAG ProZone kunnen storingen aan warmtepompen op afstand worden geconstateerd en worden opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.