fbpx
Nieuws

Technische groothandel Technische Unie krijgt een nieuw duurzaam pand in Utrecht, waar het huidige Utrechtse opleidingscentrum en verkoopkantoren onderdak gaan vinden. Onder hetzelfde dak komen ook een winkel, een experience centre en een logistiek overslagpunt.

Het nieuwe pand, met een oppervlakte van 8.000 vierkante meter, komt vlak naast de A12, ongeveer ter hoogte van het gebouw van Rijkswaterstaat en niet ver van een van de huidige verkoopkantoren van Technische Unie.

Bereikbaar

Steef Hallegraeff, directeur Verkoop Technische Unie: “Bestaande verkoopkantoren worden op de nieuwe locatie samengevoegd, waarmee we specialistische kennis bundelen.”

“Verder is bereikbaarheid natuurlijk een belangrijk pluspunt van het nieuwe pand. Voor het overslagpunt met 24 loading docs is de nieuwe locatie aan de A12 ideaal.”

Experience center

In het nieuwe experience centre laat Technische Unie zien wat er mogelijk is op het gebied van verlichting, smart building en duurzaamheid; thema’s waarover installateurs momenteel veel vragen hebben en waar de ontwikkeling op het installatievakgebied zit. Hallegraeff: “Vanzelfsprekend kiezen we er zelf ook voor dit pand Nul-op-de-Meter uit te voeren.”

Op maandag 17 juni werd aan de Griffioenlaan de eerste paal geslagen door Steef Hallegraeff en Bas Schröder, verkoopdirecteuren van Technische Unie. De oplevering van het nieuwe pand staat gepland voor eind 2019.

Een impressie van het nieuwe gebouw, naast het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht.

2 reacties op “Nieuw Utrechts onderkomen voor Technische Unie

 1. Hein Ijpelaar schreef:

  Ik heb met aandacht het bericht in de Technoscoop gelezen over de samenwerking met GBN en Lek Mining over het terug brengen van materialen in de keten.
  Nu is begonnen met een sloop van een grote drukkerij in Utrecht
  b.v de kabelgoten worden gedemonteerd, afgebonden en op pallets opgeslagen in jullie distributiecentrum. Deze zouden dit jaar nog beschikbaar zijn in de webshop.

  Nu weet dat jullie een nieuw bedrijfspand aan het bouwen zijn in Utrecht.
  Zou het dan niet mooi zijn om deze materialen ook in de nieuwbouw te verwerken.
  Wij hebben onlangs ons pand uitgebreid en hier oude kabelgoten verwerkt in dit is prima bevallen.

 2. Maarten Jansen schreef:

  Bedankt voor de tip! Voor het pand in Utrecht komt dit te laat. Voor nieuwe panden wordt dit reeds onderzocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.