fbpx
Nieuws

Nieuwbouw ROVC van start

ROVC is begonnen met de nieuwbouw van het ROVC TechCenter, een groot praktijkcentrum in Ede. De opleider voor technisch Nederland verwacht dat het gebouw eind dit jaar wordt opgeleverd, dat wordt gebouwd door Rots Bouw en WSi techniek.

Het gebouw wordt uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van energie, gebouwbeheer en klimaatcontrole. Op deze manier wordt ook het pand zelf een praktijkopstelling, waarin cursisten kunnen ervaren hoe deze technologieën werken en met elkaar communiceren. Het ROVC TechCenter beslaat in totaal 7.100 m². Er komen meerdere practicumhallen van in totaal 3.000 m², achttien theorieruimten, een restaurant en kantoorruimte voor negentig medewerkers. Ook zijn er driehonderd parkeerplaatsen in het bouwplan opgenomen.

John Huizing, directeur bij ROVC: “Samen met onze partners binnen het bouwproject hebben we een prachtig plan neergezet. Ook de gemeente Ede is enorm betrokken bij dit project. Het is bijzonder om met hen stil te staan bij momenten zoals het tekenen van de vergunning en het aftrappen van de bouw. In de tussentijd bouwen wij verder aan nieuwe practicumopstellingen. Het neusje van de zalm binnen technisch Nederland is daarin vertegenwoordigd door middel van materialen en machines. Daar zijn wij enorm trots op en dankbaar voor. Het TechCenter gaat bijdragen aan een optimale invulling van onze opleidingsprogramma’s. En dat draagt vervolgens bij aan een sterke ontwikkeling van technisch Nederland.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.