fbpx
Nieuws

Nieuwe afpersstop Viega

Jaarlijks worden er in de installatiebranche zo’n 60.000 lekkages gemeld die gezamenlijk een schade van 200 miljoen euro veroorzaken. Dit kan deels worden voorkomen door een goede persproef. Viega speelt hier op in met hun afpersstop.

Profipress-afpersstop

Persproeven zijn bedoeld om de lekdichtheid en drukbestendigheid van de gemaakte verbindingen respectievelijk leidingverbindingen te controleren, voordat deze in gebruik worden genomen. Bij persfittingsystemen wordt hiertoe in veel gevallen een speciaal aansluitpunt in de installatie gemaakt, dat na afloop weer verwijderd moet worden. Dat brengt niet alleen extra perswerkzaamheden met zich mee, maar het is een arbeidsintensieve en kostbare werkmethode. De Profipress-afpersstop van Viega voorkomt dit. De stop heeft een klem-schroefverbinding direct op een persfitting als slangaansluiting voor een vulslang en is herbruikbaar. De messing afpersstop wordt geleverd met vul/aftapkraan en wartelmoer en is leverbaar in de afmeting 12 – 54 mm.

Kunststof

Er is ook een afpersstop voor gebruik in combinatie met het kunststof Pexfit Fosta-systeem dat veelvuldig wordt toegepast voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties. Deze afpersstop is direct op de buis toepasbaar en verkrijgbaar voor de maten 16, 20 en 25 mm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.