fbpx
Nieuws

Nieuwe batterij voor opslag zonnestroom

SolarEdge heeft een nieuwe batterij ontwikkeld voor de opslag van zonnestroom. De SolarEdge thuisbatterij levert hoge totale systeemprestaties met tot 94,5 procent round-trip efficiëntie om stroom te leveren waar en wanneer het meest nodig is en met langere perioden van back-up.

De batterij is DC-gekoppeld. Hierdoor is meer geproduceerde energie beschikbaar voor opslag. De batterij beschikt over speciale functies voor de bescherming van de veiligheid van de batterij. Ze zijn stapelbaar, waardoor er vijf stuks op elke omvormer kunnen worden aangesloten. De batterij kan zowel binnen als buiten aan de muur of op de vloer worden gemonteerd.

Oplader

Voor de thuisbatterij heeft SolarEdge ook de EV Charger ontwikkeld. Dit is een mode 3 lader die geschikt is voor zowel 1-fase als 3-fase systemen. De EV-lader maakt automatisch gebruik van de zonne-energie die op dat moment beschikbaar is.

De nieuwe SolarEdge EV-lader is gemakkelijk binnen of buiten te installeren en is voorzien van een geïntegreerde zes meter lange EV-laadkabel met type 2-connector. De EV-lader is eenvoudig te installeren en integreert naadloos met het SolarEdge Home-ecosysteem, zodat huiseigenaren alle huishoudelijke energie kunnen controleren en optimaliseren via de app mySolarEdge.

72 reacties op “Nieuwe batterij voor opslag zonnestroom

 1. Remco schreef:

  En niet geheel onbelangrijk, welke capaciteit heeft de batterij?

  • Frank schreef:

   10kWh

   • Donald schreef:

    Zo 10 Kwh dat is wat. Laten we even naar de maand maart kijken. Wek ik met mijn 20 panelen 640 KW op. Binnen nog geen dag is mijn accu dus vol. Hou ik dus 630 kw over en ik gebruik gem. 9 KW p/d. X 31 dagen= 279 kw. Al zou zo’n accu € 1.000,– kosten dan haal ik dat er nooit uit. Om nog maar te zwijgen over de winterse dagen met weinig of geen zon.

    • Martin schreef:

     Wat heeft deze batterij nog nodig om als ‘bak-up’ te kunnen werken?
     Want als het grid (stroomnetwerk) buiten het huis uitvalt, dan moeten alle stroom opwekkers die op het netwerk zijn aangesloten stoppen met stroom/energie leveren.

     Hier hoor of lees ik nooit iets over in rubrieken.

     • Dotternetta schreef:

      Ondat het niet kan/mag in NL. Je moet off grid geschakeld worden anders voorzie je de hele buurt van stroom en elektrocuteer je de monteur

    • Willem schreef:

     Je kan met 20 panelen geen 640 kw opgewekt hebben.

     Je bedoelt 640 watt.. dat is een factor 1000 verschil.
     Voordat je gaat roepen zorg dat het klopt

     • Donald schreef:

      Dan is er in de app van Enlighten toch iets goed mis en bij Engie ook. Jammer dat ik geen printscreen kan meesturen. Misschien heb je het niet goed begrepen. Ik heb toch echt 640 kw in maart opgewekt. Was trouwens een top maand.
      640 watt je weet kennelijk niet waar je over praat. Op een top dag wek ik zo’n 26 kw op.

     • Gerard schreef:

      Voordat je gaat roepen zorg dat het klopt schrijft u. Ik denk dat dit op uzelf slaat. 640 watt verbruik je als je de magnetron ongeveer 3 kwartier aan laat staan. Excuses aan Donald zouden u niet misstaan

     • Marcel schreef:

      Ik heb met 11 panelen 446 kw opgeleverd in maart dus dat lan echt wel!!

     • Johan Kruit schreef:

      Dat kan wel, ik had met 12 panelen 512 kwh opgewekt…..

     • Johan Kruit schreef:

      Willem jij weet niet waar je over spreekt….

     • Note schreef:

      Beste
      Jij bent niet juist denk ik.
      Wij hebben 15 panelen en hadden vorig jaar in april 612 kW.
      Beroep electricien
      Groeten

     • Sergio schreef:

      Oh nee? Ik heb er 8 staan op mijn dak en ik heb in de maand maart 470kwh opgewekt. Als de zon er vol op staat kan ik 4Kwh per uur opwekken. Dus ja als je dingen gaat roepen zou het handig zijn dat je weet waar je het over hebt. Ik wek per jaar ongeveer 4000Kwh aan stroom op met mijn zonnepanelen

     • Fred schreef:

      Nou Willem, dat klopt wel hoor !
      Wij hebben 10 panelen, en hebben in met. 350 kWh opgewekt. Maar in
      een andere maand is t wel eens 38 kWh geweest. Dus Donald roept niet zomaar wat.

     • Nico schreef:

      Dat kan wel, ik heb in de maand maart 796 kwh opgewekt

     • Louis schreef:

      Grappig om te zien hoe mensen hier elkaar lopen te verbeteren terwijl blijkbaar (bijna) niemand het verschil snapt tuseen vermogen (kW) en energie (kWh).
      Als je het hebt over opgewekte/verbruikte energie over een bepaalde tijdsperiode en je gebruikt geen eenheid van energie (Wh, kWh, Joule) dan ben je dus af.

     • Peter schreef:

      In een maand tijd klopt dit wel
      Ik 400 met 10 panelen

     • F.M. van Moll schreef:

      Telensom klopt niet. Op dit moment in April schommelt het opgewekte vermogen tussen 10 en 20 KWH per dag en dat met 10 zonnepanelen. Met 20 zonnepsnelen zpu ik feze maand ca 900 KWH opgewekt hebben. Eil je de winzerse periode met weinig opgewkt vetmogen doorstaan ca 3 maanden minimaal dan heb je voor eem doprsnee huishouden ca 900 KWH nodig. 10 KWH is iff veel te weinig.

    • Johan schreef:

     precies, ik snap dit ook totaal niet.
     Al die “geleerden” zeggen altijd de saldering moet er af want mensen moeten aan de batterijen om het netwerk te ontlasten…

     Hoe dan?
     ik kan daar niet bij…

     Bij mij precies hetzelfde stel ik heb 10KWh batterij
     ik doe op dit moment met goeie dagen al 20KWh per dag.. (zoals gisteren). ik ben zelf gemiddeld 10KWh nodig over 1 dag.
     Maar gisteren heb ik dus 16KWh geexporteerd, dus mijn batterij had 10KWh daarvan op kunnen vangen (en ik had nog steeds 6KWh terug gegeven)
     Nu is het toevallig vandaag wat minder (dit wordt de eerste dag in 8 dagen dat ik niet mijn gemiddelde redt). Dus vandaag/komende nacht zou ik wat meer interen op de batterij. Maar zoals vandaag is het probleem niet voor het netwerk..

     Stel vandaag was ook weer 20KWh geweest, van die 10KWh die ik gisteren had opgeslagen had ik misschien 3a4KWH gebruikt in de avond en snachts..
     Maar die 3a4KWh zit er dus met een goeie dag binnen een paar uur al weer in (dus ruim voor 11 uur). Dus op het piek van de dag kan ik niks anders dan weer terug leveren.. Ook al zou ik de batterij opslag even uitstellen tot zeg maar 11-13 uur, dan zit die batterij binnen 1 uur vol..

     Het domme is dat zelfs een 3x grotere batterij, dus 30KWh niet echt gaat helpen, dat stelt alleen het maar een beetje uit.. 3 dagen goed weer? ik zit harstikke vol en vanaf dan zelfde liedje..

     Zolang we geen dingen hebben waar we veel meer en veel langer energie in op kunnen slaan, gaat dit echt niet werken..
     Het zal echt niet voor veel meer rust op het netwerk geven.

     Wat ik zou moeten hebben of zo is een koud/warmte opslag. dus een enorme tank water/vloeistof in mijn tuin flink onder de grond, waar ik dus heel veel warmte naar toe kan stoppen, en dat dan gebruiken later voor mijn verwarming van mijn huis of warm water..

     • Donald schreef:

      U heeft er meer kijk op dan Willem. Als Willem goed gaat nadenken dan zal hij zijn reactie wel verwijderen.

     • Marco schreef:

      Ik denk dat je vergeet dat je snachts ook stroom gebruikt en als je dan ook nog eens infrarood verwarmings platen gaat gebruiken ipv. Gas voor je CV. Dan gebruik je je eigen stroom efficiënter.
      Ik zit bij energiedichtheid mijn maand bedrag was €139,– door de zonnepanelen (6×) en nieuwe elektrische kookplaat krijg ik nu al 1 jaar het advies om naar €37,– te gaan (deze maand) omdat ik tot nu toe €750,– aan het eind van het jaar terug krijg.
      Mijn panelen leveren 2x de voor berekende opbrengst op dus ipv 5Kwh is het tussen de 9Kwh en de 12Kwh. Vorig jaar toen we ze na de zomer ongeveer 3 maanden hadden konden we terug naar €0,–.
      Voor verwarming zijn we nu bezig met een 2e infrarood paneel om op die manier nog meer eigen stroom te gebruiken dus zo’n accu zou voor ons nog meer kunnen gaan opleveren.

      De panelen waren gratis en het contract daarbij is alles wat meer opgeleverd wordt als wat je zelf gebruikt krijg je niets voor terug.
      Dus als ik 10Kwh opleverd en ik gebruik er 5Kwh van betaal ik niets en geef ik 5Kwh weg.
      Als ik 10Kwh opleverd en ik gebruik 12Kwh betaal ik 2Kwh

    • Dotternetta schreef:

     Je moet het per dag bekijken. Tot 12 uur wek ik niet veel op, dan staat de airco wel aan te verwarmen, net als ’s avonds, dat trek je dan uit de accu. Afwasmachine draait ook ’s avonds en ’s morgens vroeg staat bij ons de wasmachine aan.

    • DirkVL schreef:

     Je bedoelt waarschijnlijk 640 kWh ipv kW.
     Je conclusie klopt niet volledig want je moet rekening houden met het dagelijks ontladen van de batterij wanneer er geen of te weinig zonneopbrengsten van pv panelen zijn. Die capaciteit heb je dan de volgende dag terug beschikbaar.
     Of een batterij uiteindelijk financieel rendabel is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bij mij was de terugverdientijd 16j, dus met 10j garantie niet nuttig.
     Als je geïnteresseerd bent in correcte informatie over het ontwerp van batterij/zonnepanelen systeem dan raadt ik je het YouTube kanaal “Full Energy Torhout” aan. Let wel dat die toegespitst is op België en niet op de Nederlandse markt.

    • Robert schreef:

     Ik wacht met echte transitie op het gebruik van waterstof op kleine schaal. Met zonnepanelen opgewekte stroom omzetten in waterstof en die opslaan in één of meer tanks. Vervolgens met een kleine generator de stroom opwekken op het moment dat het nodig is. Waterstof kan ook prima de cv voorzien van brandstof. Het wachten is op een uitgebalanceerd systeem.

    • Albrecht schreef:

     Donald, gebruik de goede eenheden. Voor vermogen is dat kW en voor energie is dat kWh. Dat verheldert de discussie.

    • Jesse schreef:

     640kw is 20kw per dag, dus het is zéker lucratief om een accu te nemen als jij jouw wasmachine en/of vaatwasser snachts laat draaien. En ‘s-winters is het zéker handig.
     Sowieso, als jij niet thuis bent verbruik je nauwelijks iets, dus is opslag vooral handig voor naderhand. Anders lever je eerst een hoop terug (overdag) voor minder geld dan je betaald wanneer je savonds moet terugpakken. Dáár zijn die accu’s zo handig voor

    • Patrick schreef:

     Een thuisbatterij is om je eigen gebruik te verhogen. zo kun je op momenten dat je geen productie hebt vrij elektriciteit uit je batterij hebben.. Als je 9kW/dag gebruikt kan een 10kW batterij de vraag volledig leveren. Je panelen leveren meer dan het dubbele, dus heb je zo’n 10 panelen te veel liggen en is de netwerkbeheerder heel gelukkig met wat jij teruglevert

 2. Sandra schreef:

  En wat zijn de kosten hiervan?

   • D schreef:

    Weer niet betaalbaar voor de gewone man.

    • Frits schreef:

     Dat geldt voor veel nieuwe dingen maar op termijn zullen de prijzen omlaag gaan als de productie wordt opgeschaald.

     • Limbolander schreef:

      Niet per se, want de grondstoffen worden alleen maar duurder. Zo zijn Tesla’s de laatste jaren alleen maar duurder geworden vanwege de productie- en grondstofkosten van de accu’s.

   • Barry schreef:

    Dit is absurd duur voor 10kWh!
    Toen ik 6 jaar geleden een Nissan Leaf kocht met een 30kWh accu kon ik kiezen tussen huur van de accu of koop. Het verschil was 6.000 Euro.

    Dus als 6 jaar geleden 30kWh 6k kostte, hoe kunnen ze dan nu voor 10kWh hetzelfde vragen. Zo hard is de inflatie nou ook weer niet gegaan. De ontwikkelingen zijn ook enorm verbeterd.

    Dit is simpelweg gewoon véél te duur, al zou er geen teruglevering vergoeding meer zijn haal je er nooit winst mee uit. Daarbij heeft mijn nieuwe auto een 99kWh accu, dan zou ik die slechts een tiende van kunnen laden. Maargoed, andere merken vragen ook zulke bedragen voor rond de 10kWh. Kan beter terug leveren met mijn auto.

    • Harald schreef:

     En kan je auto ook terug leveren? V2G?
     Snap. Iets waarom je de prijzen vergelijkt. Kun je met zo goed een smartphone batterij ernaast zetten.

 3. Richard schreef:

  Inderdaad, capaciteit, kosten en formaat svp. Batterijen zijn nu nog het formaat van een koelkast.

  • Jelle schreef:

   Dat zullen ze de komende 10 jaar wel blijven. Accutechniek is gewoon heel langzaam in de ontwikkeling. Het is nou eenmaal scheikunde en niet electrotechniek

  • Rico schreef:

   Onzin, kijk eens naar de 15kw van huawei, als je 10kw kiest, heb je een prima oplossing.

 4. George schreef:

  Wat er nieuw aan??

 5. Marcel schreef:

  Past deze accu ook bij een Huawei Fusion omvormer? Beschikbaar in 5kV?

 6. Jos schreef:

  Zitten er ook wielen onder, een paar stoelen en een stuur op?
  Daar kijk ik naar uit dat die serieus-grote rijdende accupakketen als opslag gebruikt gaan worden ipv een 10kWh thuis-systeempje als alternatief voor de salderingsregeling

 7. Frans schreef:

  Al eerder gemeld. Wat is de capaciteit en wat zijn de kosten.

  • De decker schreef:

   O ik heb al 5 jaar zo een systeem dus nieuw? Kostprijs incl 10 zonpanneel en omvormer/lader 4500 dus wat een grap

 8. F. Keizer schreef:

  Waarom de hele tijd berichten over nieuwe accu’s? Lithium-ion accu versus loodaccu: 2x zo klein, 4x zo licht, 8x zo duur. Maar: in de thuissituatie zijn gewicht en volume meestal niet belangrijk. Ik heb onlangs de loodaccu in de benzineauto vervangen: was na 9 volledige jaren niet op, maar iets zwak en daardoor niet meer helemaal betrouwbaar bij starten. Hoe scoren de goedkopere loodaccu’s t.o.v. lithiumion wat betreft rendement, zelfontlading, levensduur en recycling?

  • J.Mulder schreef:

   Datzelfde vraag ik mij ook al een tijd af. Ook gebruik van loodgelaccu’s. Gewoon op de vloer zetten en ook goed bereikbaar voor onderhoud. Wat ik begrepen heb is het aantal laadcycli die de soorten aankunnen. En die is bij loodaccu’s (zowel nat als gel) bijna factor 10 minder dan bij lithium ion.

 9. Ruurd schreef:

  Heel veel vragen
  Geen antwoorden

 10. Danny schreef:

  Dit lijkt meer een soort reclame dan echt informatie voor belangstellende lezers.
  Zoals al gemeld : meer vragen dan informatie

 11. Willem van Houten schreef:

  Wat is het type accu cel in deze batterij
  Lithium, lood, loodgel, lood AMG, NICAD, LIMH enz.
  De verwachte levensduur.
  En de benodigde besturings electronica om de energie in de accu selectief voor eigen gebruik in te kunnen zetten , via preferente groepen of andere slimme methodes

 12. Ton schreef:

  Gelul ze kunnen de ev niet eens plaatsen

 13. Dasuje schreef:

  Zolang het nog steeds Li-ion batterijen betreft, heeft het een levensduur van niet meer dan 7 jaar. Zie levensduur GSM accu. Dus gaat dat een heel duur grapje worden en kan het de salderingsregeling nooit terug verdienen. Accus van deze (reeds) oude techniek zijn niet rendabel te krijgen. Er zullen dus geheel nieuwe buffer technieken gevonden moeten worden. Voor niemand is dit interessant.

 14. Henk van Meijeren. Eb en vloed. schreef:

  Ik heb dit zo eens allemaal gelezen.
  Ik heb als schipper heel mijn leven met accu’s gewerkt.
  Verschillende merken, verschillende groottes.
  Ik heb daar 1 antwoord op. Nooit aan beginnen,kost alleen maar geld.
  Bergen geld.

 15. Donald schreef:

  Zo 10 Kwh dat is wat. Laten we even naar de maand maart kijken. Wek ik met mijn 20 panelen 640 KW op. Binnen nog geen dag is mijn accu dus vol. Hou ik dus 630 kw over en ik gebruik gem. 9 KW p/d. X 31 dagen= 279 kw. Al zou zo’n accu € 1.000,– kosten dan haal ik dat er nooit uit. Om nog maar te zwijgen over de winterse dagen met weinig of geen zon.

 16. Marten schreef:

  Wat kost ie?

 17. Martine schreef:

  Dat er eerst iets gedaan wordt aan het uitvallen van installaties bij overspanning, te grote netspanning, in sommige straten. Ik zou moeten wassen en plassen als de zon schijnt en dan geen stroom van zonnepanelen, die Ney beheerders doen niet wat moet: verzwaren van distributie kabels. Ik kan geen energie opslaan als de installatie uitvalt voor uren.

 18. Jannes schreef:

  Er staat van alles maar ik zie nergens bedragen van de accu en ben je er nog een omvormer voor nodig van 24 volt naar 220 wat zijn daar de kosten van

 19. Joeri schreef:

  De meeste huishoudens wekken stroom op als er niemand thuis is. De meeste huishoudens gebruiken stroom voor ze naar hun werk gaan en wanneer ze weer thuis komen. Dan is er nog niet veel opbrengst van zonnepanelen. De batterij zorgt dus dat je je eigen opgewekte stroom kunt gebruiken ipv weer te importeren van het net. Elke dag moet de batterij dus weer opgeladen worden. 10kWh is veel voor een gemiddeld huishouden, het gemiddelde verbruik is slechts 9 kWh per dag, dus met 10kWh zou je nooit meer hoeven importeren.

  Ik woon niet in Nederland dus weet niet wat de import/export tarieven zijn. Hier in Australië krijg ik maar 2.8 cent voor export maar betaal 28.5 cent voor import. Maar batterijen zijn wel de toekomst. Maar net als zoveel dingen, in eerste instantie alleen voor diegenen die het kunnen betalen. Net als airbags en ABS eerst veel te duur waren voor iedereen. Dus als je batterijen kunt veroorloven, doe het zodat op een dag iedereen dat kan…

  • Donald schreef:

   Met zulke export tarieven ligt het iets anders. Maar het is ook een kwestie van zo rendabel mogelijk gebruiken van je apparaten. Alle grootverbruikers kunnen op tijdklokken. Je kunt zelfs slimme stekkers gebruiken die je op afstand kunt bedienen. Hier in Nederland is het probleem eigenlijk de vaste dal- en piektarieven. Als die nu eens op variabele tijden zouden zijn, bijvoorbeeld op werkdagen als er het meest wordt opgewekt ook het daltarief toepassen, dan zou er minder overbelasting zijn op het stroomnet. Nu wordt het daltarief toegepast in de nachtelijke uren en staat er dan ook nog eens geen wind dan moeten de centrales extra aan de slag. Dus met een beetje goede wil en de huidige IT mogelijkheden moet dat toch lukken.

 20. Fred schreef:

  Nou Willem, dat klopt wel hoor !
  Wij hebben 10 panelen, en hebben in met. 350 kWh opgewekt. Maar in
  een andere maand is t wel eens 38 kWh geweest. Dus Donald roept niet zomaar wat.

 21. Jan Maas schreef:

  De toekomst is de auto accu als buffer te gebruiken. Probleem nu is dat er weinig auto’s voor zijn uitgerust en de installatie ook prijzig is. Het grootste probleem is eigenlijk dat de energie van de zon in de zomer elektrisch maar voor hooguit 3 dagen kan worden op opgeslagen terwijl je die in de winter juist te kort komt. Beter is de overtollige energie in de zomer om te zetten in warmte en op te slaan in een warmte accu al of niet samen met een warmtepomp, opties: basalt/staalslak warmte accu, solarfreeze, solareis e.d. Deze systemen zijn allen nog in ontwikkeling en vrij duur en voorwaarde is een laag energiegebruik voor warmte. Dus basis is goede isolatie. Zolang de saldering niet is afgeschaft, is een thuisaccu nog niet direct nodig. Mijn huis is all electric met lucht/water warmtepomp en is met 24 zonnepanelen energie postitief met een negatieve e-rekening.

 22. andre roest schreef:

  Helemaal mee eens Jan. Kies een (bestaande!) auto met vehicle to load of vehicle to X dan krijg je behalve een elektrische auto tevens 60! kWh accubuffer als je de auto (maar gedeeltelijk) gebruikt.
  Voor een eigenaar met een bedrijfslease auto en bedrijfslader helemaal ideaal tappen bij de baas en savonds thuis je wasmachine hierop laten draaien.
  Verder is het wachten op een huisaansluiting op waterstof (sommige cv ketels zijn al experimanteel op deze brandstof omgebouwd dus de techniek is er)

 23. W schreef:

  Klinkt allemaal leuk de auto als opslag, maar volgens mij is die overdag (als je veel zon opbrengst hebt) meestal onderweg. Daar heb je een auto voor tenslotte.
  Dus dat laden in een auto gaat ook maar voor een beperkt deel op en je blijft terugleveren. In ons land loopt moment van aanbod en vraag teveel uiteen.
  Steek eerst maar in op het minimaliseren van je energieverbruik door isolatie, slim stoken enz. Als dat allemaal gedaan is dan kijken naar een efficiënte warmtepomp. Accu’s moet op wijk niveau gedaan worden en niet per woning. Veel te duur en een enorm risico bij brand.

 24. w schreef:

  En van waterstof zou ik niet teveel verwachten. De CO2 footprint van waterstof t.o.v. geleverde warmte is vele malen groter dan wanneer je dit met een warmtepomp doet.

 25. Martin Hermans schreef:

  In België zijn systemen beschikbaar welke je in Nederland bijna niet ziet
  Plaats een elektrische boiler 200 liter voor tapwater er is een omschakelunit voorzien die eerst het tapwater verwarmt tot een bepaalde temperatuur meestal rond de 60 -65 graden . Is de Boiler op temperatuur dan schakelt hij om naar het net. Het systeem ziet wel via stuurstroom dat het Net aanwezig is . Eilandbedrijf is in Nederland niet toegestaan. op enkele uitzonderingen na indien geen aansluiting aanwezig op het net
  Om aan legionella beheersing te kunnen voldoen of in winterse omstandigheden is er wel een een mogelijkheid via het net te voeden. Er zijn ook systemen om nog een extra boilervat met warmtewisselaar te plaatsen om met lage temperatuur Vloerverwarming je woning te verwarmen . of als ondersteuning zoals bij hybride warmtepompen als ondersteuning voor je CV ketel toe te passen

 26. Roelof6 schreef:

  Eigenlijk is het toch vreemd dat we schaarse materialen gaan gebruiken omdat het netwerk niet voldoende capaciteit heeft. Een accu die we in een woning plaatsen, kunnen we niet in een auto, vrachtwagen, bus etc. meer plaatsen. We stoppen met aardgaswinning omdat we de overlast te groot vinden en tegelijkertijd halen we allerlei grondstoffen uit de grond om het netwerk te ontzien vanwege aanleg van gesubsidieerde zonneweides en windmolens.

 27. Erik schreef:

  Ook knetter fout.
  20 modulen van… Wattpiek?

 28. Donald schreef:

  Hoezo netwerkbeheerder blij. Ik blij zult u bedoelen. Dat leverde me de afgelopen 10 jaar meer op dan ik rente op mijn spaargeld kreeg. Een wat rare reactie als u het mij vraagt.

 29. GERARD HUININK schreef:

  Geachte collega’s
  Een ding valt mij op. De meeste weten niet echt waar ze over praten.
  Stel, om het simpel te houden, jaarverbruik 4000kw.
  Hoe groot moet je batterij dan zijn, ongeveer 4000kw.
  In de goede periode opladen (zomer) en de mindere (winter) leeghalen.
  Conclusie, die bestaat niet of is onbetaalbaar.
  Het meest milieuvriendelijk/eco is het elektranet, want dan zorg je dat de elektriciteitscentrale’s minder draaien.
  Maar ja, dan verdient de nederlandse staat niks meer.
  Maar ik heb een ander idee voor accu.
  Ik plaats een grote tank in mijn tuin en maak van elektra waterstof.
  Bouw je ketel om naar waterstof en je verwarming kost je 0 euro.
  Nadeel, investeren waar nooit subsidie op zit want de nederlandse staat verdient dan bijna niks. Voordeel je naait de Nederlandse staat.
  Een ander nadeel is in grote steden, mensen hebben geen ruimte. maar bijvoorbeeld woningstigtingen kunnen wel investeren en centrale opslag doen.
  Mijn oproep is dus ( hallo nederlandse staat ) investeer en het stikstofprobleem is OPGELOST opgelost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.