fbpx
Nieuws

Nieuwe cascaderegeling voor Remeha

Remeha heeft een nieuwe cascaderegeling: de miTera kan tot 8 cv-ketels modulerend aansturen.

Bij een cascade wordt het opgestelde cv-vermogen verdeeld over meerdere toestellen. Het grote voordeel is de bedrijfszekerheid. De regeling zorgt ervoor dat de installatie effectief en efficiënt draait. Cascades worden vaak toegepast bij appartementencomplexen.

De Apeldoornse toestelfabrikant liet de cascaderegeling zien op de afgelopen VSK in Utrecht. De nieuwe regelaar werkt nauw samen met de Ace-platforms, waar alle nieuwe cv-ketels van Remeha inmiddels op draaien. De regeling kan ook uit de voeten met bestaande OpenTherm-toestellen via een gateway.

De slimme regelaar communiceert met een gebouwbeheersysteem en kan flexibel geplaatst worden, bijvoorbeeld op een montageplaat aan het cascadeframe, door middel van wandmontage of montage op een DIN-rail in een schakelkast. De regeling communiceert via een Bus-verbinding. De Modbus of BACnet standaarden zijn optioneel mogelijk. Hiervoor is wel een extra gateway nodig.

Sneller configureren

Met een enkele regelaar, de Remeha miTera, zijn nu tot 8 cv-ketels modulerend aan te sturen. De regelaar beschikt over een heldere en gebruiksvriendelijke grafische gebruikersinterface met een duidelijk overzicht van de cascadeopstelling en -instellingen. Met de autodetect functie kan alle informatie bij het aansluiten direct uit de moderne Remeha Ace-ketels opgehaald worden. Hiermee wordt de tijd die nodig is voor het instellen van de cascadeconfiguratie sterk gereduceerd. 

Verschillende regelstrategieën

De aangesloten cv-ketels kunnen optimaal en zo efficiënt mogelijk functioneren door de verschillende regelstrategieën. Zo kan gestuurd worden op minimaal aantal branduren, of op de efficiency en binnen het condensatiebereik van de toestellen. Een goede regelstrategie zorgt voor een hoger comfort, minder stookkosten, lagere onderhoudskosten en een langere levensduur van de cv-ketels. Bij een traditionele cascadeschakeling worden de cv-ketels aan/uit geregeld op basis van de warmtevraag. Neemt deze toe, wordt het volgende toestel ingeschakeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.