fbpx
Nieuws

Nieuwe combitoestellen in Nefit’s 9000-serie

De 9000i-serie van Nefit is zoals eerder aangekondigd, uitgebreid met twee voorraadtoestellen voor het hoogste segment. De ‘designserie’  van de ketelfabrikant uit Deventer, heeft met de AquaPower Plus HRC30 en 45 twee CW6 varianten van 30 en 45 kW. Beide toestellen zijn nu leverbaar.

40 liter warm water op voorraad

De toestellen zijn voorzien van een QuickLoad boiler. Door een extra platenwisselaar wordt het tapwater op temperatuur gebracht en in de RVS-boiler van 40 liter opgeslagen. De toestellen leveren tot 21 liter warm water van 40°C per minuut met een maximale temperatuur van 65°C. Het boilerdeel, eveneens met glazen voorzijde, kan los worden getransporteerd en eenvoudig aan de ketel worden bevestigd voor een strak geheel. De nieuwe combi-toestellen mikken door de combinatie van CW6-comfort en een hoog cv-vermogen vooral op grotere woningen met een grote warmte- én tapwatervraag, een segment waarin Nefit sterk vertegenwoordigd is.

 

Componenten binnen de mantel

Net als de single-toestellen, die begin dit jaar op de markt kwamen, zijn is het front van de toestellen opgetrokken uit titaniumglas, waarin het bedieningspaneel is geïntegreerd als touchscreen display. De binnenkant laat een overzichtelijke lay-out zien met overwegend metalen componenten. Losse appendages die normaliter rondom de cv-ketel worden gemonteerd, zoals een overstortventiel, een driewegklep en een drukmeter, zijn bij deze serie samengebracht binnen de mantel van het toestel.

Klaar voor ander gas

Het toestel is voorzien van een energiezuinige pomp. Door een nieuw type gasluchteenheid heeft de 9000i een groot modulatiebereik, tot 11% van het totale vermogen. Bovendien kan letterlijk met een handomdraai worden overgeschakeld op andere gassoorten. In combinatie met de Nefit Easy thermostaat haalt de 9000i een energie-efficiëntie op ruimteverwarming van A+.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.