fbpx
Nieuws

Nieuwe cursussen energiezuinig ontwerpen en bouwen

Op 6 oktober start stichting KERN weer de 3-daagse opleiding gecertificeerd Passiefhuis Vakman. Ook zijn er 3 nieuwe cursussen om aan de slag te gaan met de nieuwe nZEB-tool.

nZEB-tool

De nieuwe cursussen over de nZEB-tool laten deelnemers kennis maken met de tool, die de energiebalans van gebouwen berekent. KERN geeft 2 introductiecursussen en een 2-daagse opleiding om er mee te leren werken. De eerste cursus start op 16 september.

Passiefhuis Vakman

De cursus Passiefhuis Vakman is een combinatie van wetenschap en bouwpraktijk en leert deelnemers de basisprincipes van het passiefhuis, met specialisatie in de bouwkundige of de installatietechnische aspecten. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman. Cursusdata zijn 6, 7 en resp. 13 oktober voor de specialisatie installatie en 14 oktober voor de specialisatie gebouwschil; het examen is op 7 november.

Stichting Kern

KERN staat voor kennisinstituut energetische renovatie en nieuwbouw en is opgericht voor brede kennisimplementatie over energetisch bouwen om de energietransitie in de bouw te versnellen. KERN verzamelt zo compleet mogelijk actuele kennis, stelt deze laagdrempelig beschikbaar en ontwikkelt opleidingen en cursussen. De stichting is een initiatief van vereniging DNA in de Bouw. De oprichting van KERN is mogelijk gemaakt door PassREg, een IEE-project.

Foto: vast onderdeel van KERN-excursies is een rondleiding, op deze foto bij GWLO in Oosterhout. Volgens de internationale standaard het eerste gecertificeerde passiefhuisproject in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.