fbpx
Nieuws

Nieuwe cv-ketel voor projectenmarkt

Nefit Bosch komt met een nieuwe cv-ketel voor de projectenmarkt. De 2300i van het Bosch-concern draait al in andere landen, maar komt nu naar Nederland.

De Nefit 2300i is specifiek voor de projectenmarkt beschikbaar. Het nieuwe toestel vormt een aanvulling op het HR-portfolio voor dit segment dat tot nu toe bestond uit de Nefit ProLine NxT en Nefit ProLine Eco series. Het toestel is een oplossing voor woningbouwverenigingen waarbij, naast comfort voor de gebruikers en zekerheid voor de opdrachtgever, de prijs een belangrijke rol speelt. Het nieuwe toestel heeft dezelfde designlook als de 9000i.

Hoge modulatiegraad

De nieuwe cv-ketel kan tot 10% van zijn maximale vermogen terugmoduleren. Er zijn twee uitvoeringen: HRC25/3 en HRC25/4. De eerste heeft CW-klasse 3: deze levert 10 liter water van 40°C per minuut. De laatste levert  13,5 liter water van 40°C per minuut, wat overeenkomt met comfortklasse CW4. Check hier verdere specificaties.

Energiebesparing

In combinatie met de EasyControl thermostaat kan het toestel via de app op afstand worden bediend en met gebruik van de slimme radiatorkranen van Bosch (accessoire) is zoneregeling mogelijk. Het energielabel bij deze combinatie is A+. Het toestel is voorbereid voor combinatie met een hybride warmtepomp. Het toestel worden standaard geleverd met een 60/100mm concentrische rookgasafvoer/luchttoevoer aansluiting. Bij het toestel is ene slimme ophangbeugel te monteren. De verwijderbare zijpanelen vergroten het onderhoud- en servicegemak. Met de Service Key kan de installateur de toestelgegevens eenvoudig uitlezen. En desgewenst is een weersafhankelijke regeling snel ingesteld.

8 reacties op “Nieuwe cv-ketel voor projectenmarkt

 1. Barriebeun schreef:

  Aaah wat schattig, een nefit baseline in een Bosch manteltje
  Was wel een rvs wisselaar geloof ik toch?

  Hoop ik wel dat ze de brander fatsoenlijk gemaakt hebben zodat niet weer elke keer je alles moet vervangen bij de ketel..

  Beter een vaillant of atag kopen

 2. Cas schreef:

  Ze kunnen niet eens de huidige ketels leveren, laat staan deze.

 3. FA schreef:

  ik heb hierboven een hoop gelul gelezen
  mensen die beter hun kommentaar houden ipv deze merk af te breken

  • Daniel schreef:

   De tijd dat er nog een ecomline HR werd gebouwd is ver achter ons. Kwaliteit en koopakte afmetingen gaat niet samen. Was service monteur bij Feenstra Drachten en ik sleutel liever aan een Intergas kombi kompakt of de HRE.

 4. Stan schreef:

  Na alles wat ik gelezen heb is er 1 ding wat ik mij afvraag en dat is hoe is het geregeld met de legionella preventie want alles onder één temperatuur van 62 a 63°C kan je bij een aantal dagen geen gebruik wek je de de bacterie aanmaak juist op

  Is daar ook rekening meegehouden of word dit juist een puntje

 5. Cees schreef:

  Nefit is nefit niet meer

 6. Marjoleine schreef:

  Ik dacht dat nieuwbouw geen gasaansluiting meer kreeg? Wat heeft dit dan voor zin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.