fbpx
Nieuws

Nieuwe directeur voor ClimaRad

Robert de Keijzer is de nieuwe directeur van ClimaRad, fabrikant van decentrale klimaatsystemen. Hij heeft Rutger Vasters opgevolgd, die twee jaar aan het roer van het bedrijf heeft gestaan.

ClimaRad levert technieken waarmee je vraaggestuurd kunt ventileren op individueel ruimteniveau in combinatie met actief verwarmen en koelen. Het bedrijf ontwerpt en produceert ventilatiesystemen met warmteterugwinning – vaak met filtering, LT-verwarming en comfortkoeling – en richt zich voornamelijk op de woning- en zorgsector.

ClimaRad is opgericht in 2005, en gevestigd in Oldenzaal. Het bedrijf combineerde als eerste de radiator met decentrale ventilatie met warmteterugwinning. Het ventilatiebedrijf, dat voortkomt voort uit Brugman Radiatoren, is inmiddels marktleidend in deze techniek. Met name in de renovatie wordt deze ventilatietechniek toegepast: in bijvoorbeeld portiekwoningen wordt dan niet langer meer geventileerd via raamroosters maar via een decentrale warmteterugwin-unit. De productie vindt plaats in Sarajevo (Bosnië-Herzegovina). Vorig jaar kocht de Britse Volution Group het merendeel van de aandelen van het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.