fbpx
Nieuws

Nieuwe editie vakblad is onderweg

Vrijdag 22 september ligt er weer een nieuw exemplaar van het vakblad Installatie en Sanitair in uw brievenbus. Warmtepompen staan deze editie centraal, met onder andere twee verhalen over voormalige bunkers die getransformeerd worden. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Regelingen

Het is bijna de belangrijkste voorwaarde om de ontwerptemperaturen voor een warmtepompinstallatie te halen: een uitgebreide regeling per ruimte. Hoe doe je dat? Eigenlijk zijn er twee stromingen, blijkt uit een rondgang: wel of geen buffer. Een zoektocht naar oplossingen om comfortbeloftes waar te maken en teleurstellingen te voorkomen.

Vuurdoop

De nieuwbouw van een bedrijfspand in Badhoevedorp werd voor Loodgietersbedrijf Ebbers een ontdekkingsreis van een klassieke installatie met ketel en radiatoren naar een op afstand te monitoren duurzame warmtepompinstallatie. Een blauwdruk voor de uitdagingen waar veel collegabedrijven nu mee te maken hebben. ‘Ik wil duurzaam, maar hoe?’

Branchekritiek

Kritische installateurs zijn er velen en dat merken we bijvoorbeeld in reacties op de artikelen over de nieuwe erkenningsregeling. Het kaf moet van het koren gescheiden worden, want het gebrekkige kennisniveau, de beperkte instroom en het groeiend aantal veiligheids incidenten baart grote zorgen. Maar hoe? Installateur Durk Altenburg heeft goed nagedacht over hoe de branche zou moeten hervormen.

1 reactie op “Nieuwe editie vakblad is onderweg

  1. […] Het project greep net naast de Uneto-VNI Innovatie Award, maar werd wel breed belicht in de afgelopen editie van vakblad Installatie en Sanitair. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.