fbpx
Nieuws

Nieuwe Energielijst voor EIA bekend

Nieuwe Energielijst voor EIA bekend

De Energielijst 2014 gepubliceerd. De lijst bevat meer dan 160 energiebesparende technieken die in aanmerking komen voor Energie-investeringsaftrek (EIA).

 

 

De nieuwe Rijksdienst voor Ondernemend Nederland actualiseert deze lijst elk jaar.De EIA is een fiscale regeling en biedt bedrijven de mogelijkheid voor fiscaal voordeel bij het nemen van energiebesparende maatregelen. In 2014 is het EIA budget 111 miljoen euro.

 

Beperking EIA-SDE+

In het SER-energieakkoord is afgesproken dat bedrijven geen gebruik mogen maken van zowel de EIA als de SDE+. Dit om stapeling van financiële- en fiscale steun voor duurzame energie te voorkomen. Voor installaties waaraan vóór 2014 wel SDE(+) subsidie is toegekend en die nog geen EIA hebben aangevraagd, geldt een overgangsregime. Hierin is bepaald dat bedrijven voor deze projecten nog wel EIA kunnen aanvragen.

Komt een investering voor de EIA in aanmerking? Dan mogen bedrijven 41,5 procent van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Bij een winstbelasting van 25 procent krijgt een ondernemer ongeveer tien procent van het investeringsbedrag terug van de fiscus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.