fbpx
Nieuws

Nieuwe leidraad voor klimaatinstallaties

Op donderdag 6 februari wordt in het Binnenklimaat Theater op de VSK-beurs de bestekdocumenten ‘Ontwerp & Realisatie’ overhandigd aan het Rijksvastgoedbedrijf. Deze bestekken worden gebruikt als leidraad voor de aanbestedingen van gebouwen en klimaatinstallaties.

De binnenklimaatbestekken zijn een instrument om kwaliteitseisen te stellen aan installaties (op het gebied van koelen, verwarmen en ventileren) en daarnaast ook de levensduur van het apparaat of toestel te verlengen. In de Ontwerp & Realisatie bestekken komen ontwerpuitgangspunten én eenduidige ontwerpspecificaties samen in een nieuwe kwaliteitsstandaard.

Checklist

De in 2019 gelanceerde Onderhoud & Beheer bestekken leggen onderhoudsvoorschriften vast met handzame en pragmatische checklists, gericht op het optimaal onderhouden van installaties. De klimaatbestekken zijn een initiatief van de FME brancheverenigingen NVKL (koeling), VLA (ventilatie) en de Nederlandse Verwarmingsindustrie. Adviesbureau DWA heeft de expertise van deze vooruitstrevende brancheverenigingen, het Rijksvastgoedbedrijf en haar eigen kennis verwerkt in deze kwaliteitsstandaarden. De binnenklimaatbestekken zijn een goede en praktische basis om het binnenklimaat van (rijks)gebouwen te verduurzamen middels goed ontworpen en onderhouden installaties.

De bestekken op het Binnenklimaat Theater worden ‘symbolisch’ overhandigd door de voorzitters van de brancheverenigingen Erik van Heuveln (VLA), Mart Peeman (NVKL) en Henk Sijbring (de Nederlandse Verwarmingsindustrie) aan Erik van ’t Hof, kennismanager Rijksvastgoedbedrijf. Het Binnenklimaat Theater bevat een vol programma met presentaties over gezondheid binnenklimaat, energie en standaardisatie. Het volledige programma en gratis toegangskaarten voor de VSK zijn hier te verkrijgen. In maart 2020 worden de bestekdocumenten gelanceerd. De bestekken zijn beschikbaar voor alle professionals in de branche.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.