fbpx
Nieuws

Nieuwe luchtverwarmer compacter

Brink Climate Systems komt met een nieuwe versie van haar luchtverwarmer Elan. De Elan 4 is compacter en mikt op de Nul-op-de-meter-woning in nieuwbouw en renovatie.

De indirect gestookte mini luchtverwarmer zet warmte van een cv-ketel, stadsverwarming of warmtepomp om in luchtwarmte. Gecombineerd met een wtw-unit kan het toestel op woningniveau via één kanaal warmte, eventueel koeling, én ventilatielucht leveren. De mini-luchtverwarmer is compact gemaakt, om deel uit te maken van een ‘stapelbare huisinstallatie’ in een krappe installatieruimte. Met 67 centimeter breed, 57 centimeter diep en 43 centimeter hoog is hij compacter dan zijn voorgangers.

 

elan-4_renovent-excellent-defIsolatie

Lucht is een prettig en comfortabel medium om het binnenklimaat op temperatuur te houden, zegt Albert van Lohuizen, verkoopleider van Brink. De woningen die nu worden gebouwd zijn zo goed geïsoleerd dat daar maar weinig lucht voor nodig is. De Elan 4 is ook te gebruiken voor renovatieprojecten. “De schil van de woningen moet dan wel aan de huidige isolatie-eisen voldoen omdat anders de capaciteit van het toestel tekort schiet.” Voor de gevallen die wat meer capaciteit vragen levert Brink grotere systemen.

Eerste project

Brink Climate Systems heeft de nieuwe Elan in een proefproject getest en verwacht binnen enkele weken met het eerste officiële project te kunnen beginnen. Het toestel heeft zijn officiële première op de Vakbeurs Energie op 4, 5 en 6 oktober in de Brabanthallen.

2 reacties op “Nieuwe luchtverwarmer compacter

  1. Joop Leek schreef:

    Heb een indirecte hete lucht cv nu inbouwen koele lucht

  2. arku schreef:

    ik ben op zoek een nieuwe heet lucht verwarring
    koop of huur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.