fbpx
Nieuws

Nieuwe monoblocks tot 30 kW

Airview introduceert een nieuwe serie monoblock warmtepompen voor de woningbouw en utiliteit. De Clivet EDGE EVO 2.0 WiSAN-YME lucht/water warmtepompen zijn beschikbaar in 11 modellen in een capaciteitsrange van 4,2 tot 30 kW.

De warmtepomp heeft een brede range: Airview mikt op woningen, kleine kantoren en retail. De warmtepompen zorgen voor zowel verwarming, koeling en tapwater.

Deze nieuwste generatie lucht/water warmtepompen maken gebruik van het koudemiddel R32 en noteren een SCOP tot 5,22 / Energieklasse A+++. De warmtepomp kan een aanvoertemperatuur leveren van maximaal 65°C geven bij een buitenluchttemperatuur van +5°C en +60°C bij een buitenluchttemperatuur van -15°C

De toestellen zijn standaard voorzien van geïntegreerd expansievat en primaire watercircuitpomp. Regeltechnisch zijn de units voorbereid voor aansturing van onder meer de secundaire watercircuitpomp, de tapwater waterpomp, 3-wegklep voor schakeling tussen ruimteverwarming en tapwaterproductie, 2-zone-regeling en zonnecollectoren.

De lucht/water warmtepompen uit de EDGE EVO 2.0 serie zijn evenals tal van accessoires, per direct leverbaar uit voorraad in 11 modellen in een capaciteitsrange van 4,2 tot 30 kW. Ze zijn ook in cascade te plaatsen. Met 6 toestellen is een bereik tot 180 kW mogelijk. Specificaties vind je hier.

Geen f-gassen nodig

Door integratie van alle koeltechnische componenten in een monobloc lucht/water warmtepomp, zijn er bij plaatsing van deze units geen koeltechnische handelingen benodigd. Dit zorgt ervoor dat een snelle plaatsing bij zowel nieuwbouw als bij vervanging of renovatie mogelijk is.

5 reacties op “Nieuwe monoblocks tot 30 kW

 1. Randy schreef:

  Als consument vind ik artikelen op de site heel interessant. Wat ik wel mis ondanks dat het volgens mij meer gericht is voor bedrijven of dit ook interessant is voor huizen die nog oude radiatoren hebben/mindere isolatie bijv jaren 70 en jonger.

 2. Rutger schreef:

  @Randy
  Bij alle warmtepompen die hogere temperaturen kunnen leveren (zoals deze 60 graden bij -15°C) kan je er wel van uit gaan dat oudere radiatoren er mee overweg kunnen.
  Bij ons in de wijk is er vanuit de buurtvereniging een actie “zet hem op 55”. Hebben veel bewoners aan meegedaan afgelopen winter, waarbij ze hun CV ketel hebben gelimiteerd tot 55 graden. Bij de meeste mensen bleef het toch gewoon warm. En eigenlijk is 55 graden conservatief omdat veel types warmtepomp nu ook al hogere temperaturen kunnen leveren, soms ook boven de 70 graden zoals de Nibe S2125.

 3. Robert Schrijvers schreef:

  Is er een installatiebedrijf in limbug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.