fbpx
Nieuws

Nieuwe opleiding over zonne-energie

De TU Delft biedt vanaf 25 april 2017 een online programma op masterniveau over zonne-energie aan. Het MicroMasters program Solar Energy Engineering is gericht op (toekomstige) professionals in het snel ontwikkelende vakgebied van zonne-energie.

Online vakken volgen

In het programma wordt aandacht besteed aan photovoltaïsche energieconversie, technologieën, systemen en de integratie van photovoltaïsche systemen in microgrids. Deelnemers kunnen de vakken online volgen en moeten hun eindproject presenteren via Skype. De vakken kunnen gratis worden gevolgd, maar voor deelname aan het eindproject wordt wel een vergoeding gevraagd.

Veel interesse

Sinds 2013 biedt de TU Delft ook al een gratis online cursus over zonne-energie aan. Hiervoor hebben zich inmiddels wereldwijd 180.000 mensen ingeschreven. Docent professor Arno Smets kreeg regelmatig de vraag om een vervolg en daar is nu het online programma uit voortgekomen. Arno Smets: “Naar aanleiding van de vele verzoeken om een vervolg op de Solar Energy MOOC, besloten mijn collega’s en ik om een aantal vakken van het masterprogramma Sustainable Energy Technology online aan te gaan bieden. De revolutie in de inzet van zonne-energie is net begonnen en we zien dat onze partners uit de industrie behoefte hebben aan goed opgeleide zonne-energie experts. We hopen dat de nieuwe serie van vakken op masterniveau veel meer mensen zal inspireren om systemen te ontwerpen en aan te leggen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.