
In Eindhoven is een nieuwe fabrikant van infrarood verwarmingspanelen neergestreken. Greeniuz heet het bedrijf en naast de productie is ook de showroom in Eindhoven gevestigd.
“De warmtepanelen worden volledig in eigen productie in Eindhoven gemaakt”, aldus het bedrijf. Binnenkort wil Greeniuz nog drie nieuwe showrooms openen, in Overijssel, Zeeland en Zuid-Holland. Greeniuz richt zich met zijn ir-panelen op woningen en kantoren en ziet het product als volwaardige vervanger van een cv-systeem.
“Het Greeniuz Home Heating-system is bij uitstek geschikt om als hoofdverwarming te worden toegepast. Complete woningen en kantoren worden uitgerust met warmtepanelen”, zegt Greeniuz, dat stelt hiermee gasverwarming, warmtepompsystemen, stadsverwarming en elektrische cv overbodig te kunnen maken.
Installatie in één dag
Volgens het bedrijf gebeurt installatie binnen een dag, zijn de aanschafkosten aanzienlijk lager dan iedere andere verwarmingsoplossing en is onderhoud is niet nodig. Op de panelen zit 20 jaar garantie.
Van infraroodpanelen is bekend dat ze inderdaad goedkoop zijn in de aanschaf, maar in de gebruiksfase duurder zijn dan alternatieven als de warmtepomp. Dit komt omdat ze hun warmte louter uit de elektriciteit halen en geen gratis hernieuwbare bronnen aanwenden, zoals de warmtepomp doet.
Het aantal aanbieders van infraroodpanelen groeit snel. Ook is er recent een branchevereniging van ir-paneel-leveranciers opgericht, IG Infrarood Benelux. Deze vereniging werd vorig jaar opgericht en telt momenteel dertien leden. Greeniuz is nog geen lid.
Hallo, juich dit alleen maar toe, waar komt de vestiging in Zeeland want wij zijn geïnteresseerd.
http://Www.blacksunheating.nl
U hoeft niet te wachten.
Voor Infrarood panelen geldt Goedkoop is Duurkoop.
De panelen zijn goedkoop in aanschaf maar ruwweg 4x duurder in stroomverbruik dan een warmtepomp. De oplossing om je energierekening te verlagen is isoleren van je gebouwschil, bv dubbel glas vervangen door HR++ glas of triple glas.
Het domste systeem wat ooit is uitgevonden.
Lekker onder de warmte van de straler maar zodra je opstaat is de warmte om je heen weg. En nog een nadeel wat een radiator of vloer niet heeft: het houdt geen warmte vast. Daarom voel je direct kou zodra je wegloopt bij een IR-paneel.
Sorry maar ben het niet helemaal mat u eens heb in badkamer Ir verwarming met thermostaat. Als ik de badkamer binnen ga dan is die heerlijk warm terwijl het paneel uit staat. Dat kom omdat Ir de omgeving en objecten verwarmt en deze omgeving de warmte weer afstaat het blijft daardoor langer warm
IR in combinatie met zonnepanelen. Bespaar per winterseizoen meer dan 50 % gas. Heb de afgelopen maanden per maand netto 50 euro bespaard.
Lees toch weer een hoop verkeerde dingen over infrarood verwarming. De IR straling verwarmt alle objecten in de ruimte. Deze objecten worden warm en geven een aangename warmte af zoals “Cor” ook schrijft. Objecten houden namelijk veel langer de warmte vast dan de lucht. Ook is lucht veel sneller uit de kamer verdwenen en stijgt op, waardoor er een onaangename luchtstroom ontstaat in de kamer.
Stroomverbruik is zeker niet meer dan gebruik van een warmtepompen natuurlijk is isoleren de basis waar je mee begint.
Voor Zeeland kun je Degree-n panelen kopen bij Solar2Enjoy.
Beste,
Per definitie is uw statement onjuist. Een warmte pomp heeft een positief rendement. Dat wil zeggen dat het rendement méér dan 100% is. Voor elke kW die je erin stopt, krijg je bijvoorbeeld 4 kW terug. Deze IR panelen hebben een rendement van ongeveer 100%. Ze zetten dus alle stroom netjes om in warmte, maar halen geen warmte uit hun omgeving welke ze op een andere plek kunnen concentreren. Een warmtepomp is dus zuiniger.
Gr. Remco
TU/e
Remco,
je vergelijkt appels met peren in deze. Betreffende het rendement heb je gelijk, maar de warmtepomp verwarmt lucht terwijl IR de objecten en mensen verwarmt. Dit is een geheel ander systeem wat niet met elkaar te vergelijken is op basis van de huidige warmteverlies berekeningen. Die zijn allemaal gebaseerd op lucht, tocht, ventilatie, etc. Objecten houden warmte tot zeker 3 maal langer vast dan lucht, wat dus ook een invouwde heeft op de efficiency (rendement) van verwarming. Helaas is er zijn de NTA8800 geen berekening opgenomen voor IR verwarming, zodat er nog steeds geen eerlijk vergelijk is.
Ik ben aanhef oriënteren.
Is er een showroom in de omgeving van eindhoven?