fbpx
Nieuws

Nieuwe radiatoren voor ClimaRad

De decentrale WTW-toestellen van ClimaRad worden vanaf dit voorjaar uitgerust met radiatoren van het Belgische Radson. Tot op heden waren de toestellen altijd uitgevoerd met radiatoren van Brugman. De samenwerking tussen Radson en ClimaRad wordt bekrachtigd op de vakbeurs VSK, die van 2-5 februari gehouden wordt in Utrecht. Op de decentrale ventilatiesystemen worden radiatoren van het type Integra toegepast. De buitendienst van Radson gaat de verkoop van decentrale ventilatietoestellen ondersteunen.

Decentrale ventilatie wordt steeds vaker toegepast, bijvoorbeeld omdat in renovatie geen kanalen hoeven te worden aangelegd. De toestellen zijn populair in zorgcomplexen, maar ook in gerenoveerde portiekflats en kantoren. De ClimaRads leiden via een geveldoorvoer door warmteterugwinning voorverwarmde lucht langs de radiator. Het product heeft ook de mogelijkheid om deze lucht via gekoppelde afvoersystemen elders in de woning af te voeren middels mechanische vraaggestuurde afzuiging (CO2/vocht/aanwezigheid). Hierdoor kan per ruimte geventileerd worden. ClimaRad heeft ook een samenwerking met radiatorfabrikant Jaga, eveneens uit België. In deze samenwerking wordt de Briza Fresh op de markt gebracht; een decentraal toestel waarmee naast verwarming en ventilatie, ook koeling in één toestel zit.

 

1 reactie op “Nieuwe radiatoren voor ClimaRad

  1. […] Het bedrijf is vooral bekend van de Climarad 2.0, een decentrale ventilatie-oplossing mét radiator, waarmee naast decentrale ventilatie ook verwarming van een ruimte kan worden […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.