fbpx
Nieuws

Schell heeft het Modus-programma uitgebreid met twee nieuwe kranen: een douchekraan met thermostaat en twee nieuwe modellen eengreepsmengkranen. Beide nieuwe producten vormen een praktische aanvulling op de in 2021 geïntroduceerde elektronische kraan, de Modus E. Op de VSK in Utrecht is het complete Modus-assortiment voor het eerst te zien.

De nieuwe Modus-douchekraan is ideaal voor kinderen en voor mensen met een beperkt reactievermogen. Voor normaal gebruik kan de watertemperatuur ingesteld worden tot 38 °C, maar een verdere verhoging naar maximaal 43°C kan alleen door de knop van de temperatuurbegrenzer in te drukken. Zelfs bij uitval van de koudwatertoevoer of bij drukverschillen in het waterleidingsysteem wordt het water nooit heter dan 43°C. Zo biedt de ThermoProtect-technologie een optimale bescherming tegen verbranding. Daarnaast zorgt ook de IsoBody-technologie bescherming tegen verbranding, want de kraan blijft door de thermische ontkoppeling van de behuizing altijd koel.

De nieuwe Modus douchethermostaatkraan heeft een fraai en functioneel ontwerp. Door de handige bediening en de goede leesbaarheid van de tekens is de kraan zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn bijpassende sets voor een douchegarnituur en of een handdouche leverbaar.

Nieuwe eengreepsmengkraan

Met vier verschillende varianten biedt de serie Modus eengreepsmengkranen een ideale oplossing voor elke situatie. Er kan gekozen worden uit een twee varianten van de eengreepsmengkraan: met een standaard hendel of met een designhendel. Beide modellen zijn leverbaar met een thermostaat of een standaard kartousch. Ook hier zorgt de innovatieve ThermoProtect-technologie voor een optimale bescherming tegen verbranding.

Contactloze bediening voor optimale hygiëne

De elektronische Modus E wastafelkranen zijn verkrijgbaar met een wanduitloop of als opbouwkraan. De contactloze bediening vermindert de kans op besmetting, terwijl regelmatige stagnatiespoelingen helpen bij het behoud van de (drink)waterkwaliteit in (semi-)openbare gebouwen. Zo leveren alle modellen van de Modus E hun bijdrage aan de bescherming van de gebruiker en de waterhygiëne.

Vandalismebestendig

De kranen uit de Modus E serie zijn uit een stuk gegoten en dankzij de robuuste, metalen uitvoering vandalismebestendig. Ze zijn dus geschikt voor gebruik in drukbezochte openbaar toegankelijke ruimtes. Daarnaast is de Modus E met een bescherming tegen bewuste blokkade van de infraroodsensor uitgerust; bijvoorbeeld als er kauwgom op de sensor worden geplakt.

De opbouwmengkraan uit de Modus E serie, de HD-M, beschikt over een heetwaterblokkade. Daarnaast zijn er uitvoeringen voor koudwater leverbaar. De wanduitloopkranen zijn leverbaar in twee verschillende lengtes: 187 mm. en 230 mm., zodat gebruikers bij alle soorten wastafels comfortabel hun handen kunnen wassen. Door besparing op het verbruik van water en energie ondersteunen de Modus E kranen ook de gebouwcertificeringssystemen BREEAM en LEED. Voor deze certificeringen biedt Schell speciale straalregelaars aan. Daarnaast ier nog de Modus Trend E.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.