fbpx
Nieuws

Softwarehuis Stabiplan heeft de nieuwste versie van installatiesoftware Stabicad gelanceerd. Stabicad 12 biedt de w-installateur enkele nieuwe functionaliteiten.

Stabicad maakt het voor e- en w-installateurs aantrekkelijker om te werken met modelleersoftware Revit en Autocad, omdat het functionaliteiten toevoegt die specifiek voor installateurs op de Nederlandse markt zijn ontworpen.

Inregelen circulatiesysteem

In de nieuwe versie van Stabicad kunnen w-berekeningen nu ook op MEPcontent families uitgevoerd worden. Ook het inregelen van circulatiesystemen in de tapwaterberekening is mogelijk.

Daarnaast is het genereren van sparingen eenvoudiger en is het ventilatierapport uitgebreid; bij Autocad kan je nu “met een druk op de knop” een overzicht krijgen van de oppervlakte van de luchtkanalen, van de hulpstukken en appendages.

NEN 1010

Voor e-installateurs zit er ook wat nieuws bij: elektrotechnische berekeningen volgens NEN 1010, geïntegreerd in Revit. Dankzij deze integratie kunnen elektrotechnische installaties in één en hetzelfde programma ontworpen, berekend en gecontroleerd worden.

Stabiplan is een softwarehuis uit Bodegraven en werd begin 2018 overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Trimble. Stabiplan laat weten: “Sinds de overname door Trimble heeft Stabiplan de beschikking over nog meer MEP-specialisten [installatiespecialisten] waardoor krachten gebundeld kunnen worden. Het resultaat: betere en uitgebreidere software voor installateurs.”

Lees ook ons achtergrondverhaal over BIM: Bim voor installateurs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.