Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe stichting voor bijscholing monteurs

De NVKL, brancheorganisatie voor koudetechniek en klimaatbeheersing heeft een nieuwe stichting voor bijscholing van monteurs opgericht: kliQ.

 

In kliQ worden alle persoonscertificeringen op het gebied van koudetechniek en klimaatbeheersing ondergebracht. Omdat natuurlijke koudemiddelen steeds belangrijker worden en er risico’s kleven aan het gebruik, is het van belang dat de 10.000 monteurs in Nederland goed geschoold en op de hoogte zijn. 

 

Alle relevante marktpartijen vanuit aanbod- en gebruikerszijde hebben een zetel in de stichting kliQ. Koeltechnici kunnen op dit moment voor alle persoonscertificeringen op het gebied van natuurlijke koudemiddelen terecht bij kliQ; Ammoniak (NH3), Kooldioxide (CO2) en Koolwaterstoffen (o.a. Propaan). Op termijn worden hier mogelijk andere persoonscertificeringen aan toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan