fbpx
Nieuws

Nieuwe topman voor Intergas

Toestelfabrikant Intergas krijgt een nieuwe CEO. Vanaf 1 september neemt Wilfred Middel het stokje over Janno de Haas, die vertrekt bij de ketelfabrikant. De Haas heeft drie jaar aan het roer gestaan van Intergas.

Intergas is de grootste cv-ketelfabrikant van Nederland. In de fabriek in Coevorden rolden het afgelopen jaar dik 260.000 verwarmingstoestellen van de band. Een deel hiervan wordt geëxporteerd. In Nederlands zijn in 2019 dik 446.000 cv-ketels verkocht.

Vorig jaar is Intergas door de eigenaren verkocht aan het Amerikaanse bedrijf Rheem. Door de overname door Rheem is de VS een belangrijke exportmarkt geworden voor de Nederlandse HR-techniek. Intergas breidde de afgelopen jaren flink uit. Over een aantal jaren moet de productie een capaciteit van 500.000 toestellen voor de (inter)nationale markt aan kunnen. Ondertussen is het bedrijf ook bezig met het produceren en assembleren van warmtepompen. Janno de Haas heeft dit proces begeleid. Hij kiest er nu voor om meer tijd door te brengen met zijn gezin.

Nieuwe CEO

Wilfred Middel is afkomstig van Knauf Armstrong Ceiling Solutions, waar hij de afgelopen vijf jaar als managing director verantwoordelijk geweest is voor de activiteiten van het bedrijf in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

De vijfkoppige directie van Intergas bestaat nu naast Middel uit Peter Cool (CTO), Gert Karenbeld (CFO), commercieel directeur Stef Roelofs en operationeel directeur Jouke Oosterkamp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.