fbpx
Nieuws

Nieuwe vorstvrije buitenkraan

Schell komt met een nieuwe, vorstvrije buitenkraan. De POLAR II-armatuur voorkomt vorstschade aan waterleidingen en is eenvoudig te installeren.

Zodra de kraan gesloten is, leegt een binnenventilatiesysteem automatisch de gehele buitenmuurarmatuur. Zo kan de kraan na elke waterafname helemaal leeglopen en blijft de buitenkraan ook in de winter inzetbaar. Externe invloeden zoals bladeren, stof en pollen hebben geen invloed op het volledig legen. De kraan is gedurende de gehele winter tegen bevriezing beschermd.

Kwaliteitsnorm

De afsluiter in de POLAR II met het interne ventilatieventiel zit in het achterste derde deel van de buitenmuur en dus in de vorstvrije zone. Wanneer de klep gesloten is, activeert de ventilatieklep in combinatie met de terugslagklep aan de inlaatzijde. Het ventilatieventiel gaat open en het water kan ontsnappen, terwijl de lucht naar binnen stroomt. De O-ringafdichting van hoogwaardig materiaal is geschikt voor drinkwater volgens de KTW-richtlijn (Duitse kwaliteitsnorm voor rubberen en kunststof onderdelen in contact met drinkwater) en zorgt voor een duurzame en effectieve afdichting. De O-ring kan worden vervangen door de spindeleenheid eruit te trekken. Alle onderdelen zijn van buitenaf goed bereikbaar.

POLAR II is gemaakt van hoogwaardig metaal. Het mat verchroomde oppervlak en de beschermende coating voorkomen het contact van de kraan met het metselwerk en zorgen zo voor de nodige bescherming tegen corrosie.

Achteraf inbouwen

De vorstbestendige armatuur POLAR II is verkrijgbaar als montageset voor de nieuwbouw en als inbouwklare variant voor de montage in bestaande gebouwen. In de nieuwbouw wordt de armatuur met een G½-schroefdraadaansluiting op de toevoerleidingen aangesloten. De montageset voor bestaande gebouwen heeft een geïntegreerde koperen pijpaansluiting, met een diameter van 15 mm. In beide uitvoeringen hebben een traploos verstelbare buis. Zo wordt de muurdoorvoer na montage met de meegeleverde inkortmal op de juiste lengte ingekort.

De vereiste wanddikte bij het installeren van de POLAR II is minimaal 200 millimeter. De POLAR II set is geschikt voor wanddiktes van 200 tot 500 millimeter. De Schell-armatuur wordt met een ergonomische ‘comfort bedieningshendel’ en bovendeel voor de steeksleutel geleverd. Ook is een afsluitbare ‘Secur-handgreep’ verkrijgbaar, die beschermt tegen ongeoorloofd gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.