fbpx
Nieuws

Nieuwe warmtepomplijn voor Itho Daalderop

Itho Daalderop heeft in zijn fabriek in Tiel een nieuwe assemblagelijn voor water/water-warmtepompen in gebruik genomen. Jaarlijks kunnen er minimaal 5.000 warmtepompen geproduceerd worden.  

De lijn bestaat uit twee gedeeltes. Bij het eerste gedeelte worden alle componenten voornamelijk handmatig geassembleerd en gesoldeerd. Het tweede gedeelte bestaat uit lektesten, vacumeren, vullen met koudemiddel, assemblage van het leiding- en elektrisch systeem, testen en inpakken.

Vijfde generatie

De nieuwe lijn is ontwikkeld voor de water/water warmtepomp en geschikt voor de WPU’s (warmtepompunits) van zowel de vierde (WPU4G) als de toekomstige vijfde generatie (WPU5G). De WPU4G met kleinere vermogens (3,5kW, 4,5kW en 5,5kW) wordt in de loop van dit jaar vervangen door de energiezuiniger WPU5G.

Deze vijfde generatie water/water werkt met zuiver water zonder glycol als bron, een 2-in-1 condensorprincipe, heeft standaard een gelijkstroompomp en een uiterst geïsoleerd voorraadvat. Deze vijfe generatie warmtepomp moet 12% zuiniger zijn met ruimteverwarming en 25% beter presteren op warmtapwaterbereiding dan voorgangers. Op de VSK 2018 in Utrecht, begin februari, zal Itho Daalderop zijn vijfde generatie warmtepompen presenteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.