fbpx
Nieuws

De watertappunten in het centrum van Nijmegen hebben een artistieke omlijsting gekregen door lokale kunstenaars en scholieren.

Initiatiefneemster Marianna Bakker wil met dit project de aandacht vestigen op de 23 watertappunten in de stad.

Als die beter gebruikt worden, en meer mensen een herbruikbaar flesje vullen met water uit een van de gemeentelijke tappunten, dan scheelt dat al snel 100.000 plastic wegwerpflesjes, zo berekende ze.

Groene hoofdstad

Nijmegen is dit jaar de groene hoofdstad van Europa. Het project Tap-Art is voortgekomen uit de Green Capital Challenges thema Water. De Challenges zijn burgerinitiatieven zonder budget. Bakker: “Het zou mooi zijn als ook de watertappunten buiten het centrum voorzien worden van street art. Sponsoren mogen zich bij mij melden.”

Groenlinks in de gemeenteraad heeft inmiddels opgeroepen om meer watertappunten buiten het centrum te laten plaatsen. Bakker: “Dat is mooie spinoff van ons initiatief.”

Weggepoetst

Eén van de kunstwerken, een schildering van kunstenaar Yannick Strik, werd vlak na het aanbrengen door een overijverige medewerker van de gemeentelijke reinigingsdienst aangezien voor illegale graffiti en weggepoetst.

Bakker: “Later heeft de kunstenaar het opnieuw geschilderd. Geen groot probleem, en wij kregen onbedoeld ineens landelijke media-aandacht in onze schoot geworpen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.