fbpx
Nieuws

Van 20 tot en met 22 maart 2019 organiseert WorldSkills Netherlands volgend jaar samen met partnerscholen uit Amsterdam de vierde editie van het NK beroepen, Skills The Finals, in RAI Amsterdam. Dit zijn de nationale finales van Skills Talents en Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het vmbo en het mbo.

Activiteitenprogramma

Het NK voor beroepen wordt in drie RAI-hallen met in totaal 23.000 m2 gehouden. Het merendeel van de vakwedstrijdfinales is daar te zien. Naast deze finales is er voor bezoekers in de RAI een aanvullend programma; bedrijfs- en beroepenpresentaties, culturele en doe-activiteiten, informatie over studiekeuze, vervolgopleidingen, loopbaanoriëntatie en arbeidsmarkt. Dit activiteitenprogramma is speciaal bedoeld voor basisschoolleerlingen groep 7 en 8, vmbo–leerlingen en studenten van het mbo uit heel Nederland. Voor docenten worden ook workshops georganiseerd.

Kweekvijver arbeidsmarkt

De Skills Talents en Skills Heroes vakwedstrijden worden georganiseerd om het belang van vakmanschap voor Nederland te onderstrepen. Ook wil het het beroepsonderwijs promoten en jong, aanstormend vaktalent een podium te bieden hun ontwikkeling te tonen. Hiervoor wordt onder meer samengewerkt met de campagne ‘Dit is MBO’ van de MBO Raad. Tegelijk zijn de vakwedstrijden een kweekvijver voor de arbeidsmarkt om nieuwe werknemers te spotten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.