fbpx
Nieuws

Nog een dakkap voor warmtepomp

Opnieuw een dakkap om het warmtepomp-buitendeel op het hellende dak te plaatsen. Ook Burgerhout meldt zich in het aanbod aan dakkappen met haar aluminium Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing.

Het dak is mogelijke plek om het buitendeel van de lucht/water-warmtepomp weg te werken. Een alternatief voor de voor- of achtertuin of de gevel, waar het buitendeel voor veel woningeigenaren niet wenselijk wordt geacht. Burgerhout is bekend van de rookgasafvoeren en heeft ook een schoorsteenprogramma met gecombineerde doorvoeren voor onder meer rookgasafvoer, ventilatie en rioolontluchting.

Ook monoblock op het dak

De oplossing van Burgerhout, die al getoond werd op de VSK maar nu leverbaar is, is geschikt voor dakhellingen tussen de 20 en 60 graden. De warmtepompbehuizing van Burgerhout is universeel geschikt voor de meeste type warmtepompen, in zowel de split als de wat forsere monoblock-systemen. De dakkap heeft aan de binnenzijde een inspectieluik, zodat in het hellende dak de buitenunit toch van binnenuit bereikbaar is. Dit maakt het eenvoudiger om zonder hoogwerker en/of valbeveiliging de inspecties en onderhoud uit te voeren. Ook de ventilatieafvoer en rioolbeluchting kunnen via de dakkap naar buiten monden.

Isolatie schil

De warmtepompbehuizing wordt volledig buiten de isolatieschil van de woning geïnstalleerd waardoor de EPC-waarde van de woning behouden blijft. Bijkomend voordeel is dat deze oplossing niet ten koste gaat van de leefruimte op zolder en er weinig leidingwerk nodig is indien het binnendeel ook op zolder staat.

Modulair

De behuizing is modulair op te bouwen. Het indekstuk en de tussenkast kunnen rechtstreeks aan de aannemer geleverd worden om de dakconstructie te maken. De bovenkast wordt bijvoorbeeld aan de installateur of prefab-afdeling van de technische groothandel geleverd, zodat men het monoblock of de split unit kan inbouwen. Het geheel (de bovenkast inclusief geïnstalleerde warmtepompunit) kan direct op de bouwlocatie op het reeds geplaatste indekstuk en de tussenkast gemonteerd worden. Hiervoor volstaat per woning slechts één kraanbeweging.

Meer aanbieders

Burgerhout is niet de eerste met een dergelijk concept. Zo heeft Ubbink een kunststof variant, bouwt Breman Schoorsteentechniek aluminium kappen voor verschillende leveranciers en woningbouwers, en hebben fabrikanten als DHPS, Itho Daalderop en Alklima een speciale dakkap voor de warmtepompbuitendelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.