fbpx
Nieuws

Nóg meer slimme verwarmingsthermostaten

Nóg meer slimme verwarmingsthermostaten

Remeha en Intergas presenteren volgende week op de VSK óók slimme thermostaten om de cv-ketel op afstand aan te sturen.

 

 

Remeha meldt de komst in een vooraankondiging. De nieuwe thermostaat, die op afstand aansturen van de ketel mogelijk maakt, wordt beschouwd als de opvolger van de iSense. Net zoals de slimme verwarmingsthermostaat van Nefit, vorig jaar geintroduceerd, heeft de Remeha-thermostaat een servicetool voor de installateur, waarbij diagnoses en monitoring van de eigen ketels nog makkelijker is uit te voeren. Consumenten krijgen met Wave een app om energie te besparen. 

 

Ook Intergas

intergas-service-app-kleinRemeha is niet de eerste ketelfabrikant met een slimme thermostaat. Nefit introduceerde vorig jaar Nefit Easy, waarmee het genomineerd is voor een VSK Award. Ook Intergas introduceert deze VSK een slimme thermostaat waarmee ketels op afstand kunnen worden aangestuurd. De thermostaat met smartphone-applicatie van de ketelfabrikant uit Coevorden heet Incomfort. Twee jaar geleden had Intergas al een beheermodule voor ketelbeheer in projecten. Naast de ketelfabrikanten hebben ook energieleveranciers eigen thermostaten, en zijn er verschillende web-based thermostaten op de markt. Lees hier een weblog over deze trend.

 

Nog meer nieuws

Remeha heeft meer nieuws, zo wordt summier verklapt: bij de Quinta Ace, de nieuwe utiliteitsketel, heeft Remeha 160 kW vermogen in één compact wandtoestel gestopt. Verder introduceert de Apeldoornse ketelreus -voor tapwaterboilersystemen- Aqua Load 110, een plug & play systeem met pompen, ventielen, sensoren en platenwisselaar, dat alle functies regelt tussen het cv-systeem en de tapwaterboiler. Ook de Tzerra Hybrid, de luchtwater-warmtepomp (3-5 kw) met hr-ketel die op de afgelopen ISH al te zien was, maakt het debuut op Nederlandse bodem.

 

 

 

 

3 reacties op “Nóg meer slimme verwarmingsthermostaten

 1. Wifithermostaten.nl schreef:

  Bedankt voor het delen!

  Leuk nieuws inderdaad, het is ook echt een trend waar je als ketelfabrikant wel op mee zult moeten liften wil je up-to-date blijven en aan de vraag van de consument willen blijven voldoen.

  Zodra ze beschikbaar zijn, zijn ze natuurlijk bij ons verkrijgbaar op http://www.wifithermostaten.nl

 2. michel schreef:

  heeft atag er ook al een?

 3. Olthof schreef:

  Wat gaan ze kosten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.