fbpx
Nieuws

De negen nominaties voor de VSK Awards 2022 zijn bekend. De komende weken stellen lichten we op Installatie.nl de genomineerde producten één voor één toe.

In de categorie Gezond & Comfort is de ComfoClime van Zehnder genomineerd. Dit is een lucht/lucht-warmtepomp die koelt en verwarmt met verse buitenlucht. Dit in tegenstelling tot klassieke lucht/lucht-warmtepompen die lucht circuleren. Het toestel past bovenop het balansventilatietoestel met warmte- of koudeterugwinning, en kan zo extra verwarmings- en koelvermogen toevoegen aan de woning. Het systeem wordt conceptueel gecomplementeerd door het nieuwe geïsoleerde Thermal Shield luchtverdeelsysteem. Deze zorgt ervoor dat de duurzaam verwarmde of gekoelde lucht vrijwel zonder verlies van temperatuur op de juiste plek in huis.

Alles weten over de trends rondom ventilatie en koelen met ventilatielucht in nieuwbouw? Meld je hier aan voor een gratis webinar over deze technieken. Op 19 april houden Rensa en Zehnder een online presentatie. Kosteloos te volgen na registratie.

Juryoordeel

De lucht/lucht-warmtepompen is een gangbare techniek om te koelen. In tegenstelling tot klassieke airconditioning wordt nu lucht van buiten in de woning gebracht, en daarmee is binnen een frisse neus halen nu mogelijk. Koelen met ventilatielucht ziet de jury als een energiezuinige en gezonde troef in de groeiende behoefte aan koeling in woningen. Daarnaast is het ontbreken van een buitendeel een pre. Wanneer de lucht/lucht-warmtepomp de combinatie zoekt met een ventilatietoestel met warmteterugwinning en het nieuwe verdeelsysteem, ontstaat een mooi duurzaam concept voor verwarming, koeling, ventilatie én efficiënte distributie. Wel wijst de jury er op dat de waardering van deze techniek in de regelgeving (nog) onduidelijk is.

Publieksfavoriet

Uit de inzendingen zijn in drie categorieën negen inzendingen genomineerd. Voorinschrijvers voor de VSK krijgen tot aan de beursopening de kans om uit de nominaties een publieksfavoriet toe te kennen. Stem kan nu hier. De prijzen worden uitgereikt bij de opening van de vakbeurs, op dinsdag 17 mei in het Kennistheater in Hal 10.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.