fbpx
Nieuws

Nominatie VSK Award: Renson Sense

De negen nominaties voor de VSK Awards 2022 zijn bekend. De komende weken stellen lichten we op Installatie.nl de genomineerde producten één voor één toe.

In de categorie Gezond & Comfort is Sense van Renson genomineerd. Het is een compacte, slimme binnenluchtkwaliteitsmonitor. Het apparaat geeft zicht op 6 binnenluchtkwaliteitsfactoren (koolstofdioxide, vocht, vluchtige organische stoffen, geluid, licht en temperatuur) en houdt continu de binnenluchtkwaliteit bij. Via een mobiele applicatie en een gratis dashboarding service voor professionele gebruikers, worden live en historische gegevens getoond. Dit geeft gebruikers volledig inzicht over de binnenluchtkwaliteit. Wanneer de sensoren overschrijdingen van de grenswaarde meten, is dit in kleur zichtbaar.

Juryoordeel

De binnenluchtkwaliteit is op dit moment een hot item. Daar haakt deze inzending slim op in met een product dat qua functionaliteit en uiterlijk past bij de huidige tijd. Het belang van het meten en signaleren van veranderingen in het binnenklimaat neemt alleen maar toe. De jury vindt het dan ook belangrijk om deze techniek onder de aandacht te brengen van de branche en publiek. Dit ‘zesde zintuig’ draagt bij aan het dichten van de kloof tussen de kwaliteit van het binnenklimaat en actief handelen. De Sense stuurt geen techniek aan, maar zorgt wel voor bewustwording voor de gebruikers, en dat is een niet te onderschatten stap naar gezonde woningen, kantoren en scholen.

Publieksfavoriet

Uit de inzendingen zijn in drie categorieën negen inzendingen genomineerd. Voorinschrijvers voor de VSK krijgen tot aan de beursopening de kans om uit de nominaties een publieksfavoriet toe te kennen. Stem kan nu hier. De prijzen worden uitgereikt bij de opening van de vakbeurs, op dinsdag 17 mei in het Kennistheater in Hal 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.