fbpx
Nieuws

Nominatie VSK Award: Ventus van Ubbink

De negen nominaties voor de VSK Awards 2022 zijn bekend. De komende weken stellen lichten we op Installatie.nl de genomineerde producten één voor één toe.

In de categorie Installateurszaken is de Ventus van Ubbink genomineerd. Dit is een nieuwe geïsoleerde dakdoorvoer voor een optimale aan- en afvoer van ventilatielucht. De isolatiewaarden van het dak blijven behouden door de luchtdichte afwerking. Daarnaast onderscheidt de Ventus dakdoorvoer zich door het installatiegemak. Slechts een minimale dakdoorbreking is nodig. Door de haakse dakdoorvoer kunnen leidingen direct langs het dakbeschot worden gemonteerd. De Ventus is zowel voor hellende als platte daken en heeft een traploze afstelling, waardoor je de afvoer altijd recht op het dak plaatst. Bovendien wordt de Ventus geleverd in alle gangbare kanaalmaten en is het een complete oplossing inclusief indekdeel en glijschaal of plakplaat.

Juryoordeel

Een ogenschijnlijke eenvoudige, maar doordachte doorontwikkeling. Ubbink heeft volgens de jury goed gekeken naar de praktische struikelblokken bij dit detail en komt de monteur echt tegemoet. Zo is de luchtdichtheid van het dak vaak het kind van de rekening in de afstemming tussen bouwer en installateur. Door de haakse doorvoering beugel je eenvoudig de geïsoleerde leidingen langs het dakbeschot. Zo bespaar je bovendien binnenruimte. Het product is voorzien van BIM-modellen en Stabu-teksten maar ook voorzien van montagevideo’s en checklist zodat vaklui aantoonbare kwaliteit kunnen leveren.

Publieksfavoriet

Uit de inzendingen zijn in drie categorieën negen inzendingen genomineerd. Voorinschrijvers voor de VSK krijgen tot aan de beursopening de kans om uit de nominaties een publieksfavoriet toe te kennen. Stem kan nu hier. De prijzen worden uitgereikt bij de opening van de vakbeurs, op dinsdag 17 mei in het Kennistheater in Hal 10.

1 reactie op “Nominatie VSK Award: Ventus van Ubbink

  1. Andre schreef:

    Ik ben er blij mee. Ik heb er twee mijn dak geplaatst, bestaande bouw aangesloten op een ventilatie warmtepomp en warmtepompboiler. Het was wat aanpassen met een loodslab, maar mooi resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.