fbpx
Nieuws

Nominatie VSK Award: Warmtepomp Vincent

De negen nominaties voor de VSK Awards 2022 zijn bekend. De komende weken stellen lichten we op Installatie.nl de genomineerde producten één voor één toe.

In de categorie Energietransitie is de warmtepomp Vincent van Itho Daalderop genomineerd. Dit is een speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde lucht/water-warmtepomp met een vermogen van 4,5 kW. Deze kan als hybride, of met een voorraadvat als all-electric toepassing worden geïnstalleerd. Vincent is een monoblock warmtepomp voor binnenopstelling. De warmtepomp heeft dus geen buitenunit. De buitenlucht wordt aangevoerd en afgevoerd met thermisch en dampdicht geïsoleerde leidingen met een diameter van 250 mm. Het toestel is uitgerust met een communicatieprint, zodat hij smart-grid ready is.

Juryoordeel

Een mooi voorbeeld van een toegankelijk, breed toepasbaar en marktrijp product voor verschillende fases in een stapsgewijze verduurzaming. De grote plus: geen buitenunit, dus ook geen mogelijk gedoe met opstellingsplaats en geluid. Een compacte Nederlandse warmtepomp die klaar is voor opschaling. Vincent heeft met propaan een milieuvriendelijk koudemiddel. Ook de bijmenging van de retourlucht van mechanische ventilatie is een rendementsverhogend aspect. Vincent is verder dan de concurrentie. Het is voor corporaties en particulieren een duidelijke, concrete, pasklare oplossing om gas te geven in de transitie naar duurzaam. Een andere pre: het toestel is klaar voor slimme functionaliteiten voor een smart-grid omgeving. Aandachtspunt is de geluidsproductie binnenshuis.

Publieksfavoriet

Uit de inzendingen zijn in drie categorieën negen inzendingen genomineerd. Voorinschrijvers voor de VSK krijgen tot aan de beursopening de kans om uit de nominaties een publieksfavoriet toe te kennen. Stem kan nu hier. De prijzen worden uitgereikt bij de opening van de vakbeurs, op dinsdag 17 mei in het Kennistheater in Hal 10.

2 reacties op “Nominatie VSK Award: Warmtepomp Vincent

  1. dotternetta schreef:

    Dus lucht-water, net als mijn Combinair. Geluid is wel een aandachtspunt, ik heb de mijne 13 jaar geleden opgehangen aan een frame met trildampers anders trilt het hele huis. Heb altijd het idee gehad dat een buitenunit efficiënter zou zijn en stiller ivm laagtoerige ventilator.

  2. Henk schreef:

    Niets nieuws aan
    Gewoon ouderwets ding in nieuw jasje en naam
    Door hoge lucht verplaatsing veel lawaai.vuil in filters blijft aandachtspunt. Gebruikers goed voorlichten anders drama welke niet aan de verwachtingen gaat voldoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.