fbpx
Nieuws

Nu in nieuwste editie vakblad

In de nieuwste editie van ons vakblad Installatie en Sanitair. Het zwembad in Urk is gerenoveerd, en wordt tegenwoordig verwarmd met behulp van de warmte die vrijkomt bij het transport van vuil water. Een grote reportage over de techniek hierachter. De zonneboiler zit in de lift, en rendementen zijn beter meetbaar. De techniek ontwikkelt zich door met nieuwe toepassingsmogelijkheden. Momenteel loopt een vergelijking tussen een vlakkeplaatcollector en een vacuümbuiscollector. Wat zijn de verschillen? Ook: de eerste aflevering in een verhalenserie: de installateur van de toekomst. Wat zeggen de onderzoeken, maar bovenal: wat zegt u zelf? Hoe ziet het mkb-installatiebedrijf er in de toekomst uit. ‘Minder spiermassa, meer hersencellen’ is de kop boven de eerste aflevering.

In ons vakbladThermostaten

Veel aandacht voor slimme verwarmingsthermostaten. We hielden 18 verschillende modellen tegen het licht. Wat moet een goede slimme thermostaat nu wel en niet doen, om tot betere prestatie van de verwarmingsinstallatie te leiden? Een interview met Niels Sijpheer, die de leerpunten uit energiezuinige nieuwbouw en renovatieprojecten verzamelde voor platform Energiesprong.

Stookseizoen

Verder veel productnieuws richting het stookseizoen, en natuurlijk de vertrouwde dosis installatiefouten. Mark-Jan Koldijk vertelt over de rol die BIM gekregen heeft binnen zijn installatiebedrijf Delta Techniek, en wat dit voor gevolgen had voor de organisatie. Installateur in beeld is Riccardo Ruggiero, van het gelijknamige bedrijf uit Almere.

Een proefnummer of (proef)abonnement ontvangen? Klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.