fbpx
Nieuws

Nul op de Meter en aardbevingsproof

MorgenWonen en Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv zijn onlangs gestart met de nieuwbouw van 19 aardbevingsbestendige woningen in Groningen. Bijzonder aan deze woningen is dat ze met volledig behoud van het MorgenWonen-concept aardbevingsbestendig worden uitgevoerd.

Deze aardbevingsbestendige maatregelen bestaan in de basis uit het dikker uitvoeren van het prefab betonnen skelet en het toepassen van meer wapeningstaal. Daarnaast wordt er gestorte fundatie, bestaande uit in de grond gevormde en gewapende palen gebruikt. De fundatie, wanden en vloeren worden onderling middels wapeningsstaven en metalen lasplaten met elkaar verbonden.

NOM

De woningen worden onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd en vervolgens in één dag op de gewenste locatie in elkaar gezet. Het resultaat is een veilige en duurzame woning van hoge kwaliteit: aardbevingsbestendig, gasloos, energienota nul en onderhoudsarm. Dit is een nieuwe innovatie van VolkerWessels om in het aardbevingsgebied te gebruiken als (vervangende) nieuwbouw.

Binnen het concept MorgenWonen zijn in Nederland inmiddels 1.000 woningen opgeleverd. MorgenWonen is het het NOM concept van VolkerWessels, waar Homij het installatiewerk verzorgt. De woningen zijn voorzien van een lucht/water warmtepomp, waarvan het buitendeel in de dakkap is verwerkt.

1 reactie op “Nul op de Meter en aardbevingsproof

  1. Middelkoop schreef:

    Ja ja nul op de gasmeter en we praten niet over de electra meter want volgens Rutte heeft geld nodig voor Europa dan kost een kWh binnen 10 jaar minimaal 1,30.
    Koop een woning met een eigen H2O installatie voor warmte en electra
    Dan blijft de meter op 0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.