fbpx
Nieuws

Omscholingstraject voor basis-monteur

Wij Techniek, IW Nederland Werkservicepunt Midden-Gelderland hebben het initiatief genomen om een gratis omscholingstraject voor de basisvaardigheden voor monteurs in de E- en W-techniek aan te bieden.

Met die mogelijkheid willen de opleiders zij-instromers de kans geven om met behoud van uitkering een opleiding en 6 maanden stage aan de slag te gaan in de installatietechniek. Potentiële werknemers krijgen een gratis opleiding basisvaardigheden ‘Loodgieter’ of ‘Elektromonteur’. Deelnemers gaan na een assessment een opleidingstraject starten – met behoud van uitkering – en lopen maximaal 6 maanden stage. Er worden twee opleidingstrajecten aangeboden: Basis installatietechniek (21 dagen) en Basis elektrotechniek (21 dagen).

In de basis opleiding installatietechniek leren de mensen onder meer de basics voor wat betreft materiaalkennis veiligheid, het lezen van tekeningen en het werken met eenvoudige verbindingstechnieken en montagewerk. Na de basisronde volgt nog een maatwerkadvies voor wat een vervolg betreft. Zo’n zelfde basisopleiding is er ook voor elektromonteurs.

De opleiding is goedgekeurd door UWV, VNO-NCW en diverse gemeenten. Geïnteresseerde werknemers en bedrijven kunnen contact opnemen met InstallatieWerk Rivierenland/Achterhoek, Werkgeversservicepunt Midden Nederland of Wij Techniek (0800-6061)

Beginnend warmtepompmonteur

Opleidingcentrum GOO organiseert een bootcamp waar belangstellenden in 20 dagen tijd omgeschoold tot beginnend monteur koude-, klimaat- en warmtepomptechniek het F-Gassen certificaat categorie 1. Dit is nodig om bijvoorbeeld met warmtepompen te kunnen werken. Voor deze opleiding zijn ook subsidies beschikbaar. Informatie hierover hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.