fbpx
Nieuws

Omvormer met batterij wint innovatieprijs

Omvormer met batterij wint innovatieprijs

De zonne-energieomvormer Sunny Boy, met geïntegreerde batterij en batterijbeheerder heeft de innovatieprijs van de vakbeurs Energie gewonnen.

 

 

De prijs, The Spirit of Innovation Award, is uitgereikt op de openingsdag van de vakbeurs in Den Bosch, die tot donderdag wordt gehouden. De Sunny Boy 3600/5000 Smart Energy is een zonne-energieomvormer van 3.6kW of 5kW met een geïntegreerde Li-Ion batterij van 2 kWh en geïntegreerd batterijbeheer. De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom. Op momenten dat er meer opwekking is van energie dan er verbruikt wordt, zal het geïntegreerd batterijbeheer ervoor zorgen dat het overschot aan energie opgeslagen wordt in de batterij. Op momenten dat er meer verbruik is als opwekking, wordt eerst de energie van de batterij gebruikt voordat aanspraak gemaakt wordt op netstroom. De batterij kan tot 2 kWh zonnestroom opslaan. 

 

Andere genomineerden voor de prijs waren het prefab renovatie-bouwsysteem Renolution van Energy2020 Bv en TL-vervanger LedsGoGreener voor ziekenhuizen. Klik hier voor meer informatie hierover.

 

 

2 reacties op “Omvormer met batterij wint innovatieprijs

  1. Jeroen schreef:

    Wat is de innovatie? De Powerrouter van Nedap heeft dit al jaren volgens mij. Waar zit het revolutionaire verschil in de oplossing van SMA? Of is het de jury niet bekend wat er op de markt te krijgen is?

  2. @jeroen schreef:

    nedap zal wel niet op de beurs staan. Dan is dit het second (third) best wat er stond misschien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.