fbpx
Nieuws

Omzetgroei voor installatiebranche verwacht

Omzetgroei voor installatiebranche verwacht

Installatiebedrijven zullen de komende jaren weer in omzet groeien. Dat is de verwachting van de Rabobank.

 

Vooral herstel e-installatie

De Rabobank Cijfers & Trends maakt regelmatig analyses van diverse branches, waaronder ook de installatiebranche. De bank verwacht in 2015 een omzetgroei van 2 tot 2,5 % en in de jaren erna wellicht nog iets meer. De groei wordt met name verwacht in de e-installatie en in mindere mate in de w-installatie. 

 

Stabilitatie en herstel

De installatiebranche laat in 2014 voor het eerst sinds 2009 een stabilisatie van de omzet zien. Renovatie en onderhoudswerkzaamheden lijken zich vooral in de utiliteitsnieuwbouw licht te herstellen. Voor woningnieuwbouw wordt het herstel in 2015 verwacht. Verder zullen er groeikansen komen op het gebied van energie, duurzaamheid en domotica. 

 

Kansen, trends, bedreigingen

De Rabobank ziet kansen voor installateurs wanneer ze zich inzetten als totaalaanbieder van advies en ontwerp tot beheer en onderhoud. Verder kan de implementatie van BIM en LEAN leiden tot kostenbesparingen en minder faalkosten. Naast energiebesparing zal ook domotica een belangrijke groeimarkt worden. De vergrijzing zal een impuls geven aan het levensloopbestendig maken van woningen. In het nieuwe nummer van Installatie en Sanitair staat hierover een artikel. Als bedreiging noemt de Rabobank het verwachte tekort aan voldoende gekwalificeerd personeel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.