fbpx
Nieuws

Onderhoud en storingen voorspellen

Het onderhoud van cv-ketels voorspellen. Remeha Connect is een nieuwe dienst die op basis van keteldata de installateur voorinformatie geeft over de staat van de toestellen die hij in onderhoud heeft. De ketelfabrikant introduceert de techniek op de VSK.

De techniek bestaat uit een printplaat met sim-kaart die in de cv-ketel wordt gemonteerd, en toestelinformatie met GPRS verzend naar een Remeha cloud, uiteraard met toestemming van de gebruiker. De installateur krijgt toegang via een dashboard. Via de print worden bijvoorbeeld het aantal starts en stops, de ∆t, de waterdruk, maar ook een ionisatiemetingen geregistreerd. Deze datapunten kunnen gezamenlijk voorspellingen geven over de staat van het toestel.

Dashboard

In zijn dashboard ziet de installateur of een toestel groen (goed), rood (ingrijpen noodzakelijk, met storingscode) of oranje is. Met name die laatste is interessant: uit deze informatie kunnen, doordat Remeha van alle aangesloten toestellen algoritmen ontwikkelt, scenario’s worden berekend voor toekomstig onderhoud. Productmanager Ferry Overweg “Hierdoor kan de installateur zijn klanten preventief waarschuwen, langs kan komen als hij in de buurt is, en altijd de juiste materialen bij zich heeft. De klant is altijd verrast en positief omdat de installateur preventief onderhoud pleegt en storingen voorkomt. Daarnaast daalt het aantal retourbezoeken.” Op dit moment heeft Remeha voor 7 meetpunten 30 scenario’s klaar. Het voordeel van GPRS is dat de installateur en Remeha onafhankelijk van het thuisnetwerk kunnen werken.

De installateur kan zelf bepalen hoe hij de meerprijs van de techniek doorberekend aan zijn klant. De kosten voor de printplaat zijn voor de installateur terug te halen uit efficiency-voordelen, zoals voorkomen storingen en onnodige ritjes. De investering over de levensduur van het toestel is klein. Remeha heeft Connect bij honderden toestellen getest en gaat het nu groter uitrollen. Hoe meer informatie: hoe beter de voorspellingen. De techniek is nu beschikbaar voor de Tzerra Plus, maar komt dit jaar ook voor de Calenta Ace, de Tzerra Ace, Quinta Ace en Gas 220 Ace beschikbaar, zowel voor de installateurs met kleine ketelparken, als de grote servicebedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.