fbpx
Nieuws

Onderhoudsslede voor afvalwaterpompen

Pompenfabrikant KSB introduceert een onderhoudsslede voor afvalwaterpompen. Daarmee wordt het voor monteurs makkelijker om pompen te monteren en demonteren en gaat het onderhoud een stuk sneller.

Met de mobiele SewaSlide kan een enkele persoon een pomp van de pompserie Sewabloc openen en onderhoudswerkzaamheden, zoals een waaierinspectie of verwijdering van vezelstoffen en vaste stoffen uitvoeren. Het gebruik van kranen en andere hefwerktuigen voor onderhoud is dan niet meer nodig.

Met de SewaSlide kan de pomp door één monteur worden gemonteerd en gedemonteerd. Voor installaties met meerdere pompen van hetzelfde type kan met één onderhoudsslede worden volstaan. Deze kan telkens worden gebruikt aan de pomp waaraan onderhoudswerk moet worden uitgevoerd.

Bouten losdraaien

Na het aanbrengen van de SewaSlide hoeft de servicetechnicus alleen de bouten losdraaien die het pomphuis en de lagerstoel met elkaar verbinden. Vervolgens kan hij de backpull out unit inclusief waaier, as, lagers, pakkingen en motor naar buiten trekken.

Het pomphuis zelf blijft daarbij op zijn plaats en verbonden met de zuig- en persleiding. Na het openen van de pomp is de waaier vrij toegankelijk. Op deze manier kan blokkerend materiaal gemakkelijk worden verwijderd en kunnen andere onderhoudsmaatregelen zonder problemen worden uitgevoerd.

Na afronding van de onderhoudswerkzaamheden schuift de monteur de backpull out unit met waaier, as en motor weer terug en draait hij de bouten weer aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.