fbpx
Nieuws
Onderzoeker zwemmend door 1231 km Rijn

Professor Andreas Fath gaat 1231 kilometer Rijnwater zwemmend onderzoeken. Vandaag start de Duitser met zijn tocht van het Zwitserse Tomasee tot Hoek van Holland.

 

 

Andreas Fath, professor in  Fysische en Chemische Analyse, met als specialisatie milieutechniek aan de Hogeschool Furtwangen (HFU) in Duitsland gaat 28 dagen lang zwemmen. Niet alleen om een sportieve ervaring op te doen, maar vooral om  wetenschappelijke analyses te maken. Kranenfabrikant Hansgrohe sponsort de professor, die voormalig hoofd is van het laboratorium van de Duitse kranenfabrikant.  

 

 

Monsters

Een projectteam, bestaand uit studenten van de HFU en experts op het gebied van water van verschillende onderzoeksinstellingen zullen hem begeleiden en gezamenlijk wateranalyses uitvoeren. Bij het zwemmen in de Rijn nemen Andreas Fath en zijn team dagelijks monsters uit het stroomwater. Deze worden onderzocht op onder andere aanwezigheid van industriële chemicaliën, hormonen, anti depressiva, zoetstoffen, antibiotica, drugs, schadelijke stoffen, etc. De Rijnwater-analyse van Andreas Fath zal ook belangrijke informatie opleveren voor het Hansgrohe project ‘Zalm in de Kinzig‘. Dit project heeft als doel zalm in de rivier de Kinzig, die langs de Hansgrohe fabrieken in Schiltach stroomt, een betere leefomgeving te bieden. Op 27 augustus zal Andreas Fath aankomen op het eindpunt in Hoek van Holland.

 

Resultaten 

De eerste onderzoeksresultaten zullen door Andreas Fath en zijn projectteam worden gepresenteerd tijdens het 7e Hansgrohe Watersymposium op 13 november 2014 in Schiltach. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.