fbpx
Nieuws

Ook PBNA gaat F-gassen aanbieden

Opleider PBNA start deze maand met het aanbieden van F-gassen-cursussen en examens. Het gaat om examens voor F-gassen categorie 1 en 2. De examens bestaan uit verschillende onderdelen. Al deze onderdelen moeten behaald zijn voordat een cursist zijn erkend diploma in de vorm van een persoonscertificatie ontvangt.

Dit persoonscertificaat heeft geen verloopdatum en is wettelijk verplicht voor personen die werken met F-gassen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het overgrote deel van warmtepomp-installaties, inclusief airconditioning. Enkel voor monoblock-warmtepompen is geen F-gassen nodig omdat het koudecircuit volledig in het buitendeel is verwerkt. Vanwege de populariteit van warmtepomptechniek is de belangstelling voor de F-gassen opleiding vanuit de installatiebranche groot.

Theorie en praktijk gescheiden

De F-gassen examens bestaan uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. De examenkandidaten kunnen het theorie-onderdeel bij PBNA op een zelfgekozen locatie en tijd uitvoeren. Zo hoeven ze zich op de dag van het praktijkexamen alleen op het praktijkgedeelte te focussen. PBNA hoopt zo een stuk van de spanning voor het examen weg te halen.

Marije van der Lee, directeur bij PBNA: “Ik ben erg blij dat we ons aanbod mogen uitbreiden met F-gassen examens. Dit vormt een mooie toevoeging aan ons productportfolio. We merken dat er met name binnen de technische branche veel speelt rondom certificeringen om veilig te kunnen werken. Als PBNA zijn we continu bezig om te kijken hoe we met ons examenaanbod bijdragen aan goed opgeleide en veilig werkende technici.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.