Ga naar hoofdinhoud

,

Ook vrijstaande radiator kan koelen

Toepassing van warmtepomptechniek opent ook de deur om met vloer of radiatoren te gaan koelen. Vanwege die trend gaat Jaga haar DBH-techniek nu toepassen op meer radiatoren.

De zogeheten Dynamic Boost Hybrid-techniek bestaat uit kleine ingebouwde ventilatoren die lage temperaturen verwarming en koeling helpen verspreiden in de ruimte. Bij lage temperatuurverwarming of koeling heeft de lucht niet de thermische trek die bij hoge temperaturen natuurlijk plaatsvindt. Daardoor helpen kleine ventilatoren de lucht een handje om toch voldoende lucht te verplaatsen. De motortjes zijn erg stil, maar behoeven wel een stroomaansluiting bij de radiator.

Nu ook vrijstaand

Jaga had de techniek al op haar klassieke convector Strada, de convectorput Mini Canal en designradiator Vertiga. Daar komt nu de Mini Vrijstaand bij. Deze radiator wordt vaak gebruikt voor grote raampartijen die doorlopen tot aan de grond of lage vensterbanken. Met deze kleine radiatoren (28 cm hoog) kan dan wel de koudeval voor de glazen ramen opgevangen worden.

Lage temperaturen en topkoeling

De toepassing van de ventilatoren zorgt ervoor dat de radiator al kan verwarmen bij een aanvoertemperatuur van 30 graden. Door de toevoeging van Dynamic Boost Hybrid kan de radiator niet-condenserende koeling in combinatie met een warmtepomp bieden. Dat betekent doorgaans dat water met een minimale temperatuur van rond de 18 graden wordt afgegeven aan de ruimte. Daarmee kan een topkoeling van tussen de 3 tot 5 graden worden geleverd, en dat is heel behaaglijk in de zomer. De radiator is er in afmetingen tussen de 81 en 241 cm. Afhankelijk van de grootte is de capaciteit verwarming 1648 tot 10512 Watt, de capaciteit koeling 276 – 1610 Watt. Standaard kleur is verkeerswit (RAL 9016). Jaga heeft een kleurenkaart voor andere uitvoeringen.

10 reacties op “Ook vrijstaande radiator kan koelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan