fbpx
Nieuws

Op zoek naar beste jonge vakmensen

Vanaf donderdag vinden de jaarlijkse nationale kampioenschappen vakwedstrijden voor vmbo- en mbo-leerlingen plaats. Skills The Finals wordt op zes locaties in Overijssel georganiseerd. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk een van de duizend finalisten te zijn die van 15 tot en met 17 maart strijdt om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied.

Installatietechniek

In totaal worden er 59 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd en 10 Skills Talents (vmbo) finales. De finale van Sanitaire- en verwarmingstechnicus wordt gehouden op de Gieterij van het ROC van Twente. De winnaar van de categorie Produceren, Installeren & Energie wordt bekend vanuit de IJsselhallen in Zwolle.

EK en WK

De nationale kampioenen mogen Nederland vertegenwoordigen op EuroSkills en WorldSkills, de Europese- en wereldkampioenschappen voor beroepen. Vorig jaar werd Julian van Lohuizen, installateur bij Elders Totaalinstallateur uit Raalte, elfde bij de WorldSkills 2017.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.