fbpx
Nieuws

Opfrisser voor ecoTEC-ketel Vaillant

Vaillant heeft nieuwe versies van haar cv-ketel ecoTEC. De ecoTECplus en ecoTEC exclusive. De toestellen hebben een nieuwe bediening en hebben een verbeterd installatie- en onderhoudsgemak.

Beide modellen zijn nu uitgerust met een full-text display met touchscreen en een verbeterde menustructuur. Voor onderhoud hoeft nu alleen het frontpaneel los gemaakt te worden. Alle onderdelen zijn goed bereikbaar. Het is niet nodig om eerst andere onderdelen te demonteren om bij een specifiek onderdeel te komen en de zijpanelen hoeven niet te worden verwijderd bij de onderhoudsbeurt.

Onderdelen afzonderlijk testen

Daarnaast biedt het uitgebreide diagnosemenu de mogelijkheid om onderdelen afzonderlijk te testen. Dit scheelt veel tijd en ongemak bij het toekomstige onderhoud van de ketel. De toestellen zijn ook uitgerust met een installatie-assistent die de installateur stap voor stap begeleidt bij de inbedrijfstelling. 

Hoger modulatiebereik

In de toestellen zit nu ook de nieuwe IoniDetect-technologie van Vaillant voor optimale verbranding. De techniek meet de kwaliteit van de verbranding en past vervolgens automatisch de parameters aan om een optimale verbranding te garanderen. Dit leidt ook tot hoger modulatiebereik dan de voorganger. Het modulatiebereik van de ecoTEC plus is 1:9 en de ecoTEC exclusive heeft zelfs een modulatiebereik tot wel 1:12.

Hydraulisch balanceren

Nieuw bij de ecoTEC exclusive is de nieuwe ‘hydraulisch balanceren assistent’. Deze helpt bij het stap voor stap hydraulisch inregelen van de verwarmingsinstallatie via de Grundfos GO Balance App. Ook is het mogelijk om bij dit toestel beheer op afstand te bieden. Dit kan via de optionele sensoNET VR921 communicatiemodule. Hiermee kunnen onderhoudsmonteurs en servicemedewerkers, wanneer de eigenaar hier toestemming voor gegeven heeft, storingsmeldingen op afstand uitlezen. Ook kunnen op afstand parameters worden aangepast en prestaties gemonitord worden. Dit voorkomt onnodige of onvoorbereide onderhoudsbezoeken van de installateur en faciliteert nieuwe vormen van dienstverlening.   

Tapwaterklasses

De Vaillant ecoTEC plus en ecoTEC exclusive hebben het energielabel A voor verwarming. Gecombineerd met slimme thermostaat en buitenvoeler wordt het energielabel voor verwarming A+. De ecoTEC plus serie bestaat uit vijf combiketels in de CW-klassen 3 tot en met 6. De ecoTEC exclusive is beschikbaar als CW5 en CW6. Vanaf medio juni zijn de eerste modellen leverbaar. Meer informatie en specificaties over de ecoTEC plus en ecoTEC exclusive vind je hier. Vaillant heeft in de Ecotec serie ook nog de basisvariant ecoTEC Pure, die vier jaar geleden als opvolger van de Classic werd gepresenteerd.

1 reactie op “Opfrisser voor ecoTEC-ketel Vaillant

  1. Roose schreef:

    Dit is een mooi resultaat wat ik hier lees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.