fbpx
Nieuws

Opleiding ontwikkeld met bedrijven

Het Groningse Alfa-college ontwikkelt een nieuwe opleiding Technicus Installatietechniek. Dit gebeurt samen met bedrijven zoals Engie, Energiewacht Assen en Strukton Worksphere en met de Rijksuniversiteit Groningen.

De samenwerking moet ervoor zorgen dat de opleiding beter aansluit op de toenemende vraag in de regio naar personeel op hoger mbo-niveau. De provincie draagt bijna 215.000 euro bij aan het project, voor de periode 2017-2020.

Digitale vaardigheden

Dat het Alfa-college een opleiding samen met bedrijven ontwikkelt, is nieuw. Meestal ontwikkelt het onderwijs opleidingen zelf. Daarnaast worden binnen dit project voor het eerst digitale en sociale vaardigheden geïntegreerd in de ontwikkeling van technisch vakmanschap. De Rijksuniversiteit Groningen voert een promotieonderzoek uit waarin dit innovatieproces wordt gevolgd en ondersteund.

Opleiding op werkplek

Naar verwachting starten de eerste leerlingen in september van dit jaar met de nieuwe opleiding. Het is de bedoeling dat er straks jaarlijks 15 tot 30 talentvolle jongeren worden opgeleid op mbo 4-niveau. De opleiding vindt plaats op de werkplek binnen een installatiebedrijf of een technische dienstverlener. Daarnaast krijgen de leerlingen lessen op het bedrijf en op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.