fbpx
Nieuws

Orcon Thercon, leverancier van ventilatie- en koelsystemen, heet voortaan Groupe Atlantic Nederland. Het Franse Groupe Atlantic heeft sinds vorig jaar alle aandelen van Orcon Thercon in handen.

In 2017 verwierf klimaatgigant Atlantic al 24% van de aandelen en sindsdien kocht het bedrijf er telkens plukjes bij, tot het in 2020 de volle 100% in handen had. Begin dit jaar fuseerden Orcon en Thercon, en nu heeft dit fusiebedrijf een andere naam gekregen: Groupe Atlantic Nederland. Het Franse moederbedrijf heeft een omzet van 1,5 miljard euro en 6.500 medewerkers.

Totaaloplossingen

Het bedrijf gaat de komende tijd zwaar inzetten op totaaloplossingen, met drie merknamen: ventilatiesystemen van Orcon, airco’s van Fujitsu en warmtepompen van Atlantic. De naam Thercon verdwijnt. Volgens een woordvoerder van het bedrijf verandert er organisatorisch verder niet veel, al zal de Atlantic-warmtepomp wel meer naar voren worden geschoven dan nu het geval is. “Het is duidelijk naar de markt: één bedrijf, drie merken, met een nadruk op totaaloplossingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.