
Opleidingsfonds OTIB komt met een ondersteuningspakket om technici van de toekomst voor de sector te behouden. In de plannen is ook aandacht voor BBL’ers. Het gaat om zes maatregelen die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling van technische vakmensen en aanstormend talent. In totaal maakt OTIB vier miljoen euro vrij voor het pakket. Ook heeft OTIB een speciale website opgezet, waar alle maatregelen uitgebreid aan bod komen.
De zes maatregelen op een rij
- OTIB helpt bij het ‘uitlenen’ van medewerkers aan collega-bedrijven. Zij zorgen voor de juiste contacten en een goede start voor de medewerker op de tijdelijke nieuwe werkplek.
- Er zijn verschillende mogelijkheden om trainings-, opleidings- en andere ontwikkelingsactiviteiten te kunnen financieren.
- Bedrijven kunnen een financiële tegemoetkoming ontvangen als zij een andere vorm van praktijkscholing bieden op werk of praktijkwerkplaats. Die vergoeding krijgen zij voor activiteiten die BPV-plekken (beroepspraktijkvorming) behouden en beschermen.
- OTIB biedt aan de werkgever een financiële tegemoetkoming voor de extra praktijkscholing van medewerkers die beiden voor 50 procent van de tijd worden ingezet op een BPV-werkplek. De andere 50 procent van de tijd volgen ze extra praktijkscholing.
- OTIB ondersteunt bij het ‘uitlenen’ van studenten aan andere erkende leerbedrijven. Zij zorgen voor de juiste contacten en een goede start voor de student op de tijdelijke nieuwe werkplek.
- In een enkel geval is het voor een werkgever onmogelijk om een student te behouden. Dan ondersteunt OTIB bij het van-werk-naar-werk-traject.