fbpx
Nieuws

OTIB heet nu Wij Techniek

OTIB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technisch installatiebedrijf heeft zijn naam veranderd naar Wij Techniek.

De naamsverandering, die begin dit jaar werd aangekondigd, is onder meer het gevolg van een nieuwe strategie die anderhalf jaar geleden werd ingezet, zegt Sven Asijee, directeur van Wij Techniek. “We willen ons meer richten op individuele vakmensen en wat minder op bedrijven. Daar past het woord ‘wij’ goed bij, vinden we.”

Groene toekomst

Verder moet de naam ‘Wij Techniek’ beter uit de verf laten komen waar de organisatie voor staat: een groene toekomst, en de belangrijke rol die techniek daar in kan spelen. Asijee: “We willen het woord ’techniek’ meer laden.”

En ten slotte wil het voormalige OTIB met Wij Techniek beter benadrukken dat het een samenwerkingsverband is van de werknemersorganisaties CNV Vakmensen, De Unie en FNV-Metaal en de werkgeversorganisaties NVKL en Techniek Nederland.

Nieuwe site

Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuwe website Wij-Techniek.nl, die vandaag live is gegaan. Waar OTIB voorheen informatie op meerdere websites had staan, zegt Asijee, wordt alles nu op een en dezelfde site aangeboden. Ook is er een aanmeldsysteem gekomen voor het bijwonen van evenementen. “Dat is allemaal behoorlijk veel werk geweest”, aldus Asijee.

Talentontwikkeling

Wij Techniek zet zich in voor ruim 130.000 werknemers en bijna 10.000 werkgevers in de branche. Via het fonds worden producten en diensten ontwikkeld die talentontwikkeling en opleidingsbehoefte faciliteren, en de instroom van vakmensen bevorderen.

Op grond van de voor de bedrijfstak afgesloten CAO dragen werkgevers en werknemers een op basis van de loonsom bepaald bedrag ten bate van scholing en ontwikkeling af. OTIB zet deze middelen in om vakmanschap in de branche te ondersteunen. Zo organiseert OTIB de Topstartersdagen, en werft het fonds hybride docenten om meer praktijkmensen voor de klas te krijgen.

OTIB is gevestigd in het Intechnium-gebouw in Woerden. Dit gebouw wordt nu verbouwd en na de verbouwing neemt ook ook brancheorganisatie Techniek Nederland er zijn intrek. Dat is vermoedelijk in augustus.

1 reactie op “OTIB heet nu Wij Techniek

 1. Moon Zijp schreef:

  Beste mensen,

  Via OTIB regelden wij regelmatig de techniekbussen op onze vmbo school.
  Bestaat deze mogelijkheid nog?

  Vriendelijke groet,
  Moon Zijp
  Techniek docent Clusius College, Heerhugowaard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.