fbpx
Nieuws

Overstappen naar concentrisch

De concentrische rookgasafvoer is de nieuwe voorkeursoplossing voor een veilige gasinstallatie; één van de technische uitvloeisels uit het koolmonoxide-onderzoek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Nadat een aantal grote servicebedrijven overstag gingen richting standaard-concentrisch, doen steeds meer kleinere installateurs dit ook.

De gasinstallatie moet en kan veiliger, en daarvoor komt er in 2019 ook een verplichte erkenningsregeling.  Het merendeel van de installatiebedrijven sluit de rookgasafvoer nu nog parallel aan, maar installateurs wacht een overgang, nu ook cv-toestellen straks ook standaard concentrisch leverbaar worden. En: met name de professionele opdrachtgever gaat het ook eisen.

Transitie

Om installateurs te begeleiden in de overstap naar de nieuwe standaard voor gasinstallaties, organiseert Eisma Bouwmedia in samenwerking met groothandel Rensa en rookgasafvoerproducten Ubbink een webinar. In een uur tijd wordt u gratis bijgespijkerd over deze trend: welke gevolgen heeft deze wijze van aansluiten, hoe werken de systemen? Hoe kunt u de veiligheid rondom de cv-ketel vergroten voor uw klanten? We delen ervaringen van installateurs die overstag zijn, en laten technisch specialisten aan het woord. En belangrijker: u kunt zelf actief deelnemen door vragen te stellen.

Aanmelden kan hier.

2 reacties op “Overstappen naar concentrisch

  1. Charlie schreef:

    Dit gebruik ik al jaren dit moet de norm zijn en niet een erkenning in 2019 want die gaat niet helpen

  2. […] concentrische rookgasafvoer wordt meer gemeengoed. Nefit gaat haar ProLine NxT vanaf 1 november ook aan de groothandel leveren in een variant met […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.